Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

klabu-trillingene-1_900.jpg

Trillinger med ball

Tvillinger er ofte like – trillinger også, iallefall når det gjelder ball - for Tche-trioen i Klæbu.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.


Julienne (t.h.) er eldst av trioen på 16 år, Elias yngst, og Naomi "i midten"; men det skiller bare to-tre timer mellom de tre, og når det gjelder idrett og ball er de også ganske like, riktignok med noen forskjeller.
Alle tre spiller både håndball og fotball, men prioriteringen er forskjellig:

- For meg er håndball viktigst, sier Julienne.
- Men jeg synes det er artigst med fotball, er Naomi klar på, og Elias:
- Jeg synes det er like greit med begge deler.

Som alle andre som driver med mer enn én idrett, er det ikke til å unngå at det blir en og annen treningskollisjon. Men stort sett går det greit, synes trillingene i Klæbu – selv om de har trening nesten hver eneste dag.  Fredager er stort sett fridager fra fellestreninger.

Naomi og Julienne håndballtrener sammen og spiller en del kamper sammen, hvordan er det?

- Det er egentlig ganske fint, for da har jeg en som jeg kjenner veldig godt og som jeg er trygg på, sier Naomi.

- Ja, det er mest positivt å ha søster på laget, men jeg synes at Naomi klenger litt vel mye enkelte ganger, sier Julienne – og får nikkende samtykke og et lite smil fra Naomi...

På håndballbanen har søsknene også forskjellige roller. Elias er i motsetning til sine to søstre vensterhendt:

- Jeg spiller både høyre bak- og høyre kantspiller. Jeg har hatt litt trøbbel med knærne, slatter, men er bra nå. Hva jeg er best på? Finter og gjennombrudd, og i forsvar spiller jeg mest høyre toer eller på kanten.

Julienne, som altså er den som satser mest på håndball, spiller enten på strek eller på høyrekanten – selv om hun er høyrehendt.

- Jeg ble satt til å spille høyrekant da vi manglet spiller på den posisjonen, og siden er det blitt mer spill på høyrekant, sier Julienne. Og i forsvar? – Der vil jeg gjerne spille i midten eller på en toer-posisjon.

”Lillesøster” Naomi ser også på 3’er-posisjonen som det artigste i forsvar. I angrep? – Enten midtback eller høyreback, ikke venstreback.

Klæbu-trillingene-3.jpg

Naomi og Julienne får ha meg unnskyldt, men Elias ligger nok et lite hakk foran dere i balltricksing på langfingeren... (FOTO: Tore Sæther)

Klæbu-trillingene-2.jpg

Klæbu-trillingene-4-jpeg.jpg

Hva med godfot?

Søstrene svarer for hverandre – Julienne om Naomi: - Hun er kjapp og har god balanse. Treneren sier at hun danser gjennom motstander-forsvaret. Men hun er litt for forsiktig.

Naomi om Julienne: - Forsvar er hennes sterkeste side, og så er hun en skikkelig balltyv.

Og Elias, han ser seg selv som en allrounder egentlig: - I forsvar er det spesielt artig når jeg klarer å fremprovosere en brøyt.

Så hvor går håndballveien videre for de tre?

Til høsten skal de starte på videregående skole, det får kanskje betydning, i alle fall for Naomi...?

- Jeg skal starte på KVT og med fotball toppidrett. Det kan hende at det blir litt mye å drive med både håndball og fotball. Jeg får se, sier Naomi og innrømmer at hun tenker mest på fotball og vil prøve ut hvor god hun kan bli – toppseriespiller, kanskje...

Både Elias og Julienne skal til høsten starte på Thora Storm uten idrett som valgfag. Julienne har i motsetning til søster Naomi ingen spesielle mål for videre satsing. Elias har lyst til å finne ut hvor god han kan bli: - Men jeg er ikke blant dem som satser hardest.