Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Live Sønstebø3.jpeg

Som mor så datter

Live Sønstebø har allerede fått prøve seg på Lerøy-spill, selv om hun bare er 15 år.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Tempoet i spillet er mye høyere enn det jeg er vant til, og spillerne er også sterkere. Likevel er det inspirerende å få prøve seg i Lerøy-serien. Jeg forsøker å henge med så godt som mulig.

I den fjerde Lerøy-runden ble det sågar mye spilletid på Live fordi lagets faste strekspiller, Anna Gardarsdottir, ble syk. I den siste av kampene var hun eneste strekspiller.

At Live er havnet på streken er kanskje ikke så rart når man vet at mamma Sissel – trener for 15- og 16-årslaget i klubben, har en fortid som strekspiller i Byåsen; som mor så datter:

- Men jeg er ikke presset til å bli strekspiller. Jeg føler bare at det er riktig posisjon for meg.

Det er det mange i Stjørdal HK som er enige med henne i. Live har imponert med sin innsatsvilje og duellstyrke – ikke minst i kampene i Lerøy-serien, mot mye eldre spillere. Hun har denne sesongen tatt store steg.

- Jeg trives også med å spille i treer-posisjon i forsvar. I angrep er jeg både en sperrende og stikkende strekspiller.
I kontraen er jeg med, kommer mest i ankomst, fordi jeg ikke er blant de aller raskeste.

Live Sønstebø-2.jpg

Fem fellestreninger, fire håndball og ei styrkeøkt, er det Live gjennomfører i løpet av en uke. I tillegg kommer egentrening som hun får bruke noen av gym-timene på skolen til. Med mamma som har spilt eliteseriehåndball er ambisjonene kanskje å kopiere det?

- Målet er å bli så god som mulig. Eliteserien er så klart et mål, sier SHKs strektalent, som klubbens A-lagstrener, Björn Blomquist, blant annet beskriver slik: ”Live personifiserer det SHK skal stå for; med offervilje, hensynsløshet, råskap, arbeidsmoral, glede, er lagspiller og har utstrålning. Det er dette som er talent, det er på den måten man blir best.”

 FAKTA
Live Sønstebø
Alder: 15 år
Klubb: Stjørdal HK
Spilt håndball siden:
6-årsalderen
Posisjon på banen:
Strekspiller
Til daglig:
10. klasse på Stokkan ungdomsskole