Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

gomo-jubel.jpg

Nord-finale i sluttspillet?

Bodø mot Kolstad i sluttspillfinalen; det vil gi gode odds, men det er selvsagt mulig.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag ble det kjent at Elverum valgte Kolstad som sin semifinalemotstander. Dermed ble det ØIF Arendal på Bodø, Region Nord sin andre semifinalist.

På papiret er det liten tvil om at det er Bodø som har den største sjansen til å nå finalen. Men så er det bare slik, heldigvis, at håndballkamper ikke avgjøres på papiret. Det er absolutt mulig at Kolstad-benken kan få grunn til å juble.

- Jeg skal ikke påstå at vi har en fifty-fifty-sjanse på å slå Elverum, men sjansen er der.

Det sier Kolstad-trener Stian Gomo. ØIF Arendal ville kanskje vært en bedre ”trekning”?

- Jeg ser på både Elverum og Arendal som to topplag. Elverum er uten tvil Norges beste lag, men de har også hatt dårlige dager – i cupfinalen mot Haslum – og i noen seriekamper har laget heller ikke vært overbevisende selv om de har vunnet.

”Elverum en mental barriere”

Bodø-trener Børge Lund mener at det i en sluttspillsemifinale ikke skiller mye mellom Elverum og ØIF Arendal:

- Hadde vi fått Elverum nå, ville oppgaven først og fremst vært en mental barriere som vi måtte brutt. Det er et par sesonger siden vi hadde bra tak på Elverum. Nå blir det den oppgaven å løse først i en eventuell finale, sier Bodø-treneren.

- Hvis vi ser på seriekampene og Bodøs resultater mot Elverum og Arendal, da skulle man tro at dere er godt fornøyd med å få Arendal i semifinalen...

- Heldigvis handler ikke dette om enkel matematikk. Se bare på de tre sluttspillkampene mellom Kolstad og Haslum.

- Hvis vi fortsatt holder blikket på hva som skjedde i serien, så viser den timålsseier til dere over Arendal hjemme i Bodø, mens bortekampen endte uavgjort. Altså, Bodø favoritt til den ene finaleplassen...

- Igjen, ikke så enkelt. Jeg mener Bodø og Arendal er to jevngode lag. Resultatene kan forklares med at da vi møtte dem i Bodø, var vi inne i en veldig god periode, mens vi i Arendal var litt på leting etter den gode flyten.

Børge Lund.jpeg

Bodø-trener Børge Lund holder sitt eget lag som jevnbyrdig med semifinale-motstander ØIF Arendal. Ingen klar favoritt med andre ord, selv om Arendal-treneren forsøker å kvitte seg med favorittstempel...

”Taktikken” rundt favorittstemplet

- Ellers registrerer jeg at Arendal-trener Marenko Kurtovic allerede har vært ute og plassert favorittstemplet på oss. Det skyldes ett av to ting; enten er tegn på en defensiv holdning for treneren på et lag som har fordelen med to av eventuelt tre kamper på hjemmebane, eller så er det et spill hele greia, sier Børge Lund med et lite smil. Han gir spillerne sine treningsfri skjærtorsdag og langfredag; for øvrig er det treninger som vanlig.

Også Kolstad-trener Gomo gir sine spillere litt påskefri fra fellestreninger; skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. Spillerne som hører til utenbys kan muligens også få fri fra søndagens fellestrening. Men mandag 17. april, andre påskedag, da er det vanlig fart på Kolstad-treningen – med full  konsentrasjon på eget spill!

 Det siste momentet er blitt ekstra viktig i og med den spesielle situasjonen med Elverums mange karantener etter de mye omtalte med-vilje-rødkortene. Selv om Elverum må klare seg uten både spillere og trener, er det et moment som ikke nødvendigvis trenger være en fordel for motstanderne:

Karantene-spørsmålene

- Straffen de berørte spillerne fikk har gjort det ekstra vanskelig for motstanderne å forberede seg til kamp. Nå vet vi at vi i første kamp møter et Elverum-lag uten Petter Øverby og Kristian Bliznak, mens det er uavklart om Tine Poklar spiller mot oss, siden han ikke godtok karantenestraffen han ble ilagt. For oss blir det derfor enda viktigere å holde fokus på oss selv – som vi klarte godt foran tredje kamp mot Haslum – og ikke tenker på hvor god Elverum er, sier Gomo og nevner også en annen konsekvens av ”vilje-rødkortene”:

- Elverum-trener Michael Apelgren får ikke sitte på benken mot oss, og det kan være en fordel. Etter min mening er Michael nemlig veldig dyktig taktisk og kan endre spill gjennom bruken av time out’ene. Det får han hvertfall ikke mulighet til mot oss.

 Hjemmekamp på lørdag

Kolstads hjemmekamp spilles forøvrig lørdag 22. april, én dag før opprinnelig oppsett. Denne endringen er gjort fordi både Rosenborg og Byåsen har hjemmekamper søndag 23.

Semifinalistenes seriemøter

Bodø – ØIF Arendal   32-22
ØIF Arendal – Bodø   28-28

Elverum – Kolstad      28-22
Kolstad – Elverum      24-29

Tallene kan tyde på Elverum mot Bodø i finalen, men så enkelt er det heldigvis ikke...