Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Klubbhuset_Hovin_900.jpg

Klubbhus i orden

Vi har vært på klubbhus-besøk på Hovin, og der opplevde vi at det meste er ”på stell”.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Håndballavdelingen i Hovin IL ser ut til å fungere veldig bra ikke minst fordi her settes ungene i sentrum.

Det sier Tonje Tangvik, klubbrådgiver i Region Nord.
Denne tirsdagskvelden kjørte hun til Hovin, ca. fem mil sør for Trondheim, for å finne ut hvordan ting sto til ved å gjennomføre en klubbanalyse, en viktig del av prosjekt Klubbhuset.

Klubbhuset-Hovin-3.jpg

 Klubbrådgiver Tonje Tangvik (foran t.v.) på klubb-besøk til håndball-leder Daniel Næss (foran t.h) og hans styrekolleger - bak f.v.: sportslig leder Hilde Nordtømme, nestleder Grete Skjærvold og sekretær Mona Engan. Bakerst soneleder Magnar Klingenberg (t.v.) og klubbrådgiver Ola Tømmerås. (FOTOS: Tore Sæther / NHF Region Nord)

Etterhvert som analysen ble foretatt, var det tydelig at håndball-ledelsen i Hovin IL har kontroll på det aller meste, og det aller beste – her er det nesten ikke et eneste spor av frafall!
78 spillere har løst lisens, og da snakker vi om spillere fra tiårsalderen og opp til ”gammel”. I ungdomsklassene 13 til 19 år, fokusområdet for Klubbhuset, er det 38 spillere, alle jenter og i alderen 13 til 16 år, forteller Daniel Næss, leder for hovinhåndballen.

- Når det i Hovin nesten ikke er snakk om frafall, så tror jeg mye av æren for det er at man bygger virksomheten rundt at man skal ha det artig og at håndball er sosialt. Å bli best, er ikke det viktigste. Dessuten virker det som om også lederne har det artig, konstaterte klubbrådgiver Tonje.

Klubbhuset-Hovin-2.jpg

Mange innspill og ideer kom på bordet under klubb-besøket på Hovin - foran klubbrådgiver Tonje Tangvik, f.v.: soneleder Magnar Klingenberg og klubbrådgiver Ola Tømmerås - og Hovin-kvartetten Grete Skjærvold, Hilde Nordtømme, Mona Engan og Daniel Næss.

- Hva med veien videre, tiltaksplan...?

- Lederne skal lage et årshjul, det manglet. Videre skal de gjennomgå den sportslige planen i møte med trenere og lagledere. Jeg utfordret dem også til å ta klubb-temperaturen, en spørreundersøkelse som er beskrevet i Klubbhuset inne på vår hjemmeside, sier Tonje Tangvik.

Så hvilke forventninger gikk dere til klubbanalysen, leder Daniel Næss?

 - Vi ønsker at dette skal være med på å videreutvikle oss. Tiltaksplan skal vi følge opp, og så har vi gjennom dette også fått noen øyeåpnere, sier håndball-lederen og skryter av den gode kontakten man har og har hatt med regionen, takket være klubbrådgiver Tonje.

Klubbhuset-Hovin-4.jpg

Slik så det ut da Hovin-lederne leverte sin selvangivelse