Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Månedens-mars2017-Joakim-4.jpeg

Skader ingen hindring

14-åringen Joakim Hermansen har allerede rukket å pådra seg et par leie skader i sin unge karriere.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men brudd i ankel og albu er slett ikke nok til å stoppe Joakim, selv om han innrømmer at spesielt den første bruddskaden var riktig kjip:

- Vi spilte semifinale i nyttårsturneringen i 2015. Vi sto i forsvar, og jeg skulle ut å tackle. En motspiller trådte på høyrefoten min, satsfoten, slik at jeg pådro meg en skade. Det var likevel først etter et par tre MR-undersøkelser at det ble konstatert brudd i ankelen. Men da var det gått så lang tid at det verken ble gips eller operasjon, forteller Alta-gutten.

Resten av forrige sesong gikk fløyten. Joakim ble avhengig av å bruke krykker i flere uker:

- Skikkelig kjedelig. På en skala fra 1 til 10 vil jeg si at jeg opplevde dette som 15! I noen mørke stunder var jeg nok også innom tanken på å gi opp håndballen.

Det ble med tanken for unggutten som absolutt må sies å være født inn i en håndballfamilie; både mamma Lena og pappa Ronny har spilt håndball. Det samme har bestefar Mikkel Hermansen – og naturligvis er også lillesøster Ida på syv år i gang på håndballbanen. Joakims pappa avsluttet forresten sin karriere som 16-åring da han samtidig pådro seg arm- og beinbrudd. Der har ikke Joakim tenkt å følge i farens fotspor.

Månedens-mars2017-Joakim-2.jpg

Joakim har ladet venstreslegga og fyrer løs. (Foto: PRIVAT)


Etter måneder med opptrening – uten balltrening og kamper – var Joakim sist høst kampklar igjen. Uhellet skulle være ute igjen!

- Da skjedde det i angrep. Jeg hoppet opp for å skyte, fikk meg en dytt og landet på venstre albue. På legevakta ble det tatt røntgen. Ikke noe brudd fikk jeg beskjed om. Men det var noe som ikke stemte. Via fastlegen ble det MR igjen – vi måtte til Tromsø for å ta det – og der oppdaget man brudd i albuen. Det ble lagt på en midlertidig gips. Tilbake til Alta, og så måtte vi kjøre de to-tre timene til Hammerfest for å sjekke skaden. Der klippet de bare av gipsen og ga meg beskjed om å dra hjem for å se om skaden leget seg uten mer behandling.

Det gjorde den. Joakim fikk brukt armen litt takket være et spesialopplegg som trener Håvard Brekmo sydde sammen. Kampavbrekket ble bare på et par måneder. Så nå er unggutten i full kampaksjon igjen og håper at det skal være slutt på bruddskader. For håndball synes Joakim er kult:

- Håndballen gjør at vi får være sammen med masse folk. Og ekstra artig er det hvis det er mange folk og mye leven i hallen når vi spiller.

- Ambisjonene, da?

- Alle tenker vel på landslag. Foreløpig har jeg som mål å holde på lenger enn pappa. Så får vi se hvordan det går. Jeg har også tenkt på at det kan være artig å dømme. Kanskje får jeg tid til å ta et dommerkurs neste sesong, sier Joakim Hermansen – månedens spiller i Region Nord.

FAKTA
Joakim Hermansen
14 år
Klubb: Alta IF.
Håndball siden:
6-årsalderen.
Posisjon på banen:
Høyre bak.
Daglig:
Går i 9.klasse på Alta ungdomsskole.