Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

nidaro-julie-og-lasse-3_900.jpg

Storhall til inspirasjon

De er nesten like unge, begge vil ha en ny storhall på Nidarø, elitespilleren og politikeren.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Men det er bare Julie Indstad Hole (21) som har direkte påvirkningskraft på det endelige vedtaket om utbyggingen på Nidarø, gjennom sin plass i Trondheim bystyre - for Arbeiderpartiet – og er nestleder i kultur-, idrett- og friluftskomiteen. Lasse Balstad (22) må nøye seg med å håpe at det blir et ”ja” i bystyret tirsdag 14. mars.

 Både Julie og Lasse spiller håndball; Lasse i eliteserien for Kolstad, som alle håndballinteresserte trøndere vet, Julie på Strindheims lag i 3. divisjon. Begge har latt seg begeistre av det de har sett av håndballgutta i VM i Frankrike. Noe lignende håper de virkelig blir realitet i Trondheim i 2020:


NIDARØ-Julie og Lasse-1.jpg
Julie og Lasse i det som er dagens storstue på Nidarø, D-hallen.
(Foto: TORE SÆTHER)


Forbildene nær seg

- Det er bare så viktig å ha forbildene nær seg. Jeg tror kanskje mange ikke helt er klar over denne betydningen. Og så er det også slik at vi går inn for storhallen på Nidarø for at den skal betjene breddeidretten først og fremst. Vi i Arbeiderpartiet har gått til valg på at det i inneværende bystyreperiode skal bygges 15 nye hallflater. Vi trenger de fire nye flatene som en storhall på Nidarø vil gi for å kunne innfri valgløftet, sier Julie og legger til:

- Jeg er overbevist om at store begivenheter som et internasjonalt håndballmesterskap vil ha verdi for unge utøvere. Barn og unge vil bli inspirert til å trene, og kanskje vil også noen som ikke spiller håndball få lyst til å begynne.

- Jeg er helt enig med deg i at forbilder i nærheten vil være inspirerende. Det har vi i Kolstad merket litt, og det er helt sikkert også en grunn til at damelandslaget har fått stadig påfyll av lovende unge trønderske spillere. De har sett stjernene trene i samme hall som dem selv og latt seg inspirere, sier Lasse. Selv har han hentet inspirasjon både ved å se håndballgutta på tv, men også selvsagt ved at han selv så vidt har fått smake på landslagsnivå:

Et langt steg er mange små

- Jeg har jo fått trene med landslaget og har også én A-kamp – i Trondheim. Det er veldig motiverende for meg. Jeg skikkelig imponert over hva laget nå presterer i VM, med spillere på min alder. Selvsagt er det et langt steg opp dit for meg. Men på den annen side er den store forskjellen bygd på mange små forskjeller, og da virker det ikke så avskrekkende langt opp, smiler Lasse.

- Kan du se for deg et bilde av deg selv i Norge-troppen til EM i Trondheim om tre år?

NIDARØ-Julie og Lasse-4.jpg
Lasse har en drøm om å få spille for Norge i en ny storhall på Nidarø. Julie ser på Nye Trondheim Spektrum som en unik mulighet for byen.
(Foto: TORE SÆTHER)


Drøm og håret mål

- Jeg har vel ikke noe direkte bilde av det, men selvsagt har jeg tenkt tanken. Å få spille for Norge i EM på hjemmebane, det er helt rått å tenke på, en drøm – et håret mål, ja vel, men like fullt et mål, sier Lasse.

- Julie, du ser ytterligere et viktig poeng med storhall på Nidarø i tillegg til nye hallflater og aktivitet for barn, unge og voksne – for bredde og elite…?

Styrker dugnadsviljen

- Ja, jeg tenker på frivillighetsarbeidet. Med store arrangement, som Håndball-EM, får vi anledning til ytterligere å styrke et frivillighetsapparat som allerede er på plass. Det vil komme mange arrangement til gode, ikke bare det som skjer i storhallen på Nidarø.

- Bystyret har gjentatte ganger gitt tilslutning til storhallplanene på Nidarø. Dere i Arbeiderpartiet har hele tiden vært krystallklare, mens Høyre har tatt en 180-graderssving. Hittil har ikke Høyre-manøveren fått noen betydning for bystyreflertallet. Men så er det vel også i denne saken slik at det er ikke bestemt før det er bestemt – altså den 14. mars…

En unik mulighet for Trondheim


- Det er riktig. Det er selvfølgelig en forutsetning for oss at man finner en løsning på beredskap- og trafikkutfordringene, før det sies et endelig ja. At vi nå kan få et storanlegg midt i byen, er en unik mulighet som vi må sørge for blir realisert. Et nei etter å ha forpliktet oss overfor mange, vil etter min mening også skade oss med tanke på senere søknader av store arrangement, sier Julie Indstad Hole.