Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Januarspilleren.jpeg

Spiller mot alle odds

Hver måned skal vi presentere en spiller i Region Nord. Førstemann ut er Isak Sokki fra Tromsø.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Isak spiller på Bravo HKs G16- og G18-lag. Det var det få som trodde skulle skje for 17 år siden.

For da det ballspillende ekteparet Barbro Johansen og Aslak Sokki for første gang ble foreldre, var det svært lite som lå til rette for at deres første sønn skulle kunne gå i foreldrenes idrettsspor.
Men mot alle odds har Isak både spilt fotball, som far Aslak, og håndball, som mor Barbro.

Isak er rett og slett et medisinsk mirakel. Han ble født nesten fire måneder for tidlig og fikk følgelig en meget problematisk start på livet. I dag er det lite som minner om dette:

- Jeg har fortsatt kanskje litt lettere for å bli andpusten. Jeg ble født med hjerteproblemer også, men det har de fått orden på. Og så har ryggen skapt litt problem; det er fikset med innleggssåle.


ISAK-1.jpegVinnerskalle

- Isak har en vinnerskalle; han vil noe, uttalte mamma Barbro i et intervju til avisa Nordlys for litt over ett år siden. Ingen skal være i tvil om at det stemmer. Men hvordan vil du selv beskrive en vinnerskalle, Isak?

- Én ting som i alle fall kjennertegner en vinnerskalle er at man er en dårlig taper.

- Gjelder det deg også?

- Å, ja. Jeg  kan bli både sur og irritert, spesielt hvis vi har tapt en kamp som vi på forhånd følte vi absolutt skulle vinne.

God mat redder dagen

- Og hvor lenge sitter et slikt tap i kroppen?

- Det går jo over – så snart jeg har fått meg noe godt å spise; da letner det, svarer Isak og humrer litt.

Da Isak hadde lagt de første vanskelige årene bak seg og begynte å ta del i fysisk aktiviteter, var det ikke spesielt rart at det fort ble mye ball: Pappa ex-fotballspiller på Tromsdalen, og mamma håndballspiller – nå også trener for Isak sitt lag. Forresten, er hun en god trener, Isak?

- Mammahar trent meg i alle årene jeg har spilt håndball. Nå trener hun både 16- og 18-årslaget – som med to unntak er det samme laget. Jeg synes hun er en bra trener.

ISAK-2.jpeg


Spiller, dømmer og er DJ

Isak og håndball er slett ikke bare trening og kamper. Han er også dommer for lag opp til 14-årsseriene; (”jeg håper å få dømme 16-årskamper neste sesong”).
Og som om ikke det er nok, så er han DJ i hallen både når damelaget (2.divisjon) og herrelaget (3.divisjon) spiller hjemmekamper.

Spilleren Isak er likevel det viktigste. Tre-fire ukentlige håndballøkter med Bravo-kameratene, tre økter på skolen og et par styrkeøkter er kantspiller Isaks uke. Hva med forbilder, for det har du vel?

Herrem og Kjelling

”Camilla Herrem”, kommer det kjapt – hvorfor?

- Både fordi hun er en veldig god spiller, og så spiller hun på kanten. Kristian Kjelling er forbildet mitt på herresiden. Han var veldig god.

Isak er høyrehendt og ikke overraskende trives han best på venstrekanten:

- Men det skader ikke å spille litt på andre kanten også. Gir muligheten til å utvikle seg.

- Camilla er ikke minst kjent for sine trickskudd, hva med dine triks, Isak?

- Jeg ser en del på YouTube-videoer, tricksvideoer. Ser og lærer.

- Og bruker dem i kampene...?

- Jeg er litt forsiktig med det. Gjør det veldig sjelden mens kampen er jevn. Det deiligste jeg vet er når jeg får muligheten til å tricke og at det lykkes.

Denne sesongen er Bravo-guttene kvalifisering for Bringserien. Første kamphelg skal de tilbringe i Bergen. I puljen er Tromsdalen for øvrig havnet sammen med Bodø HK.

ISAK-4.jpeg
Isak og lagkompisene i Bravo HK er klare for Bringserien - og ikke minst kampen mot regionnabo Bodø HK.
(FOTO: Rune Bertinussen)


Slaget om Nord-Norge i ”Bring”

- Det blir et lite ”slaget om Nord-Norge”, sier Isak. Han vet at når de to Region Nord-lagene står overfor hverandre, så har Bravo-gjengen trukket det lengst strået i de fleste kampene hittil og dro også i land seieren da de to møttes under kvalik. til Bringserien. 

- Men alle kamper skal spilles, også de mot Bodø, en klubb med mange gode spillere og et godt apparat, understreker Isak. 

 Før det blir bringseriedebut, er det to helger – og hva gjør Isak til helgen? Spiller håndball, så klart:

- Vi skal delta i Nyttårsturneringa, en stor cup i Tromsø, som samler lag fra hele Nord-Norge, forteller Isak Sokki – månedens spiller i Region Nord.

FAKTA
Isak Sokki
16 år (snart 17)
Klubb:
Bravo HK (i Tromsdalen)
Startet med håndball:
Som 6-åring
Posisjon på banen:
Venstre- og høyrekant
Daglig:
Elev 1.klasse på vg skole, toppidrettslinje