Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

BodøHK_900.jpg

Imponerende bredde

Bodø HK har i noen sesonger hevdet seg i norgestoppen i herrehåndball. Det gror godt også i bredden.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- I ungdomsavdelingen vår er det 260 spillere, forteller Kjetil Vik, leder i avdelingen.

Denne sesongen er alle de tre lagene klubben har i de eldste ungdomsklassene – G18, J16 og G16 – kvalifisert til landsomfattende serier; Bring og Lerøy.
- Så vidt jeg vet er det første gang i klubbens historie, sier Vik.

I Bodø har BHK inngått en intensjonsavtale med Junkeren om å dele på elitesatsingen; Bodø HK tar ansvaret for herresiden, mens Junkeren satser på damene. Det betyr at ungdomsspillerne på jentesiden i BHK som har ambisjoner om videre håndballspill går over til Junkeren når de er klare for seniorspill, mens guttene i Junkeren går motsatt vei.


Bodø HK-logo.jpeg


Kvalik. til nasjonale serier viktig

Hva er så de sportslige ambisjonene i BHK?

- Hovedmålet er å få flest mulig til å holde på lenge med håndball. Og så ønsker vi selvsagt å gi de som er aller ivrigst et så godt sportslig tilbud som mulig, som igjen betyr å få sjansen til å bryne seg mot de beste i landet. Derfor er det så viktig at vi kvalifiserer oss til de nasjonale seriene, Bring og Lerøy, sier Kjetil Vik. I likhet med alle andre som sørger for å holde hjulene i gang i ungdomsavdelingen, jobber Vik dugnad:

- Vi har bare én trener som vi betaler litt lønn til, og det er A-lagets assistenttrener Sebastian Steffens. Han har ansvar for rekruttlaget (2.divisjon) og også G18-laget.

I tillegg til ungdomslagene har BHK altså elitelaget som i øyeblikket ligger på fjerdeplass på tabellen, og 2. divisjonslaget som etter 11 kamper står med seks seire og fem tap. Bodø-klubben har med andre ord fem lag i nasjonale serier. Det er ikke mange klubber som kan vise til det samme.

Helgens BHK-kamper

I Bring-serien sesongåpner guttelaget mot Haslum og BSK Elite, mens jentelaget har Sandefjord og Frøya som motstandere.
Både Grundigliga-laget og Lerøy-laget har spillefri i helgen, mens 2.divisjonslaget – med Lerøy-spillere på laget – skal ut i to bortekamper i Telemark; mot Urædd på lørdag og mot Kragerø på søndag.

 
BodøHK-spillere.jpeg
Ingen ting å si på etterveksten i Bodø HK. Her er en del av dem samlet i hallen tidligere i uken – med en sekser i front som representerer alle de fem lagene klubben har i nasjonale serier - fra venstre: Sara Sofie Gerhardsen (Bring), Sondre Moen Nilsen (2. divisjon), Jonas Kristoffersen (Grundigliga-laget), Aleksander Kolsrud (Bring), Johannes Aakre (Lerøy) og Julie Tennes (Bring)(Foto: IRIS LYNGMO)


Bring-kampene streames


BHK har for øvrig gjort en avtale med Avisa Nordland om å direkteoverføre helgens Bring-kamper. Om du vil se kampene, går du inn på nettsiden til avisa – www.an.no. Der finner du lenke til kampen på frontsiden. Du kan også gå direkte inn på sportssiden – www.an.no/sport.

For å få tilgang til kampene må du ha et abonnement, men det koster bare ti kroner. Tegne abonnement kan du gjøre på direkten etter å ha klikket deg inn på en av adressene ovenfor.

 Mini-håndball og Bring

Hvordan blir så helgen for ungdomslederen – fylt av håndball, skulle vi tro?

-
Det blir den. På lørdagen skal jeg se på stor minihåndball-glede og entusiasme i Rognan. Der skal jeg se klubbens gutter 7-årslag hvor sønnen min, Aslak, spiller. Søndag blir det Bring-kamper – som tilskuer, forteller Kjetil Vik.