Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Skjermbilde 2017-01-02 kl. 15.35.19.jpg

Fart&Glød - fra start til slutt

Sverresborg arrangerer en håndballfest for å styrke klubbfølelsen, og bidra til inspirasjon og samhold.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

NHF Region Nord er Norges største håndballregion, og vi er overbevist om at det finnes mange gladsaker og håndballopplevelser som kan være av inspirasjon til andre klubber. Et eksempel på dette er helgen hvor Sverresborg samler sine lags kamper i én og samme hall. Helgen Fart&Glød skal styrke klubbfølelsen ved at lagene blir bedre kjent med hverandre, som igjen bidrar til inspirasjon og samhold.

Tore Østerlie, leder for Sverresborg Håndball, ser positivt på tiltak som denne helgen, både for Sverresborg som klubb, men også for motstanderlagene:

- Dette er en av få anledninger til å vise frem flest mulig av årskullene for hverandre i klubben - helt fra minihåndball til senior. Fart&Glød skaper også en ramme for alle spillende lag, trenere og foreldre som opplever en håndballfest som skaper begeistring rundt idretten og samholdet i håndballfamilien.

Denne videoen viser høydepunkter fra håndballfesten Fart&Glød. Da ble det arrangert 23 seriekamper over to dager med over 700 besøkende i Munkvollhallen:


Det sosiale er viktigst
Sverresborg legger ikke skjul på at mye av tankegangen bak arrangementer er av sosial karakter:

- Vi legger opp til mye "mingling" i hallen. Både sportslig og sosialt handler Fart&Glød om å skape gode håndball-opplevelser for spillere, trenere og foreldre. Fart&Glød skaper både engasjement og entusiasme i klubben, sier leder i Sverresborg Håndball Tore Østerlie.

I tillegg ser de på arrangementet som en fin måte for klubben å markedsføre seg positivt i håndballen og nærmiljøet.

- Fart&Glød er en "snakkis" på nærskolene og bidrar til et positivt omdømme av Sverresborg som miljøskapende, i tillegg til det rent sportslige. Dette understøtter visjonen "Flest mulig, lengst mulig, best mulig". I tillegg deler vi ut Fart&Glød-pris i alle kampene (både hjemme- og bortelag). Dette er ikke en bestemannspris, men går alltid til den spilleren som utviser mest glede, fair-play og innsats, fortsetter Østerlie.

Gjennomføring av arrangementet
Arrangementet krever nok litt planlegging, men det er fullt mulig for flere klubber å gjennomføre noe lignende. Hvis det er noen andre som ønsker å gjennomføre et slikt arrangement - hva er det lurt å huske på?

- Arrangementsmessig så er har vi noen ildsjeler som har gjort dette flere ganger. Dermed har vi gode rutiner og en relativt fast arrangementsgruppe. Dette gjør at arrangementet flyter godt og ikke er spesielt vanskelig å gjennomføre. Og så er vi selvsagt avhengig av en god dugnadsgjeng til selve helgen. Vi er vel omtrent 30 personer som bidrar med smått og stort. Alt fra rigging/nedrigging, parkeringsvakter, ryddehjelp, lyd/lys til kiosksalg. Ildsjelder med utfyllende egenskaper er en suksessfaktor.

Hovedutfordringen er å få flyttet alle kampene og her er vi helt avhengig av et godt samarbeid med NHF Region Nord. I tillegg til å flytte kamper så må vi jo booke hall i god tid før hallfordelingen finner sted. Dvs. at planleggingen foregår gjennom hele året og ikke kan gjøres "ad hoc". Når helgen med Fart&Glød er uansett alt arbeidet verdt det.

Vi håper dette kan være til inspirasjon for flere av våre klubber i regionen.

Har du et beholdetiltak som andre kan lære av?

Send en mail til Monica eller Tore.