Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kent i Nidarøhallen.jpg

Positiv til storhall

- Vi er positiv til et nytt og stort Trondheim Spektrum, sier Kristian Digre i Trondheim Concerts.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Digre er daglig leder og arenaansvarlig hos byens ledende konsertarrangør. De siste årene har ”Concerts” solgt mer enn 200 000 konsertbilletter i Trondheim, de aller største konsertene utendørs, naturlig nok.

Tidligere i høst fylte Trondheim Concerts  for øvrig Trondheim Spektrum – 4000 billetter - da ”Kent” var på avslutningsturne. Med en storhall på Nidarø kan det bortimot tredobles

Kristian Digre.jpg
- En storhall vil gjøre det mulig
for oss å komme inn på det store
internasjonale konsertkartet, sier
Kristian Digre. 


- Ut fra de tegningene og planene vi har sett som nå foreligger, kan vi selge mellom 11 000 og 12 000 billetter. Dermed vil vårt publikumspotensial på en innendørskonsert være større enn det både Bergen og Stavanger har å tilby. Vi kan også ta imot flere enn Oslo Spektrum. Bare Telenor Arena vil være større, sier Digre og legger til:

- Vi ønsker jo at byen skal få en sentrumsnær stor hall. Da kan vi hele året være i stand til å ta imot både norske og internasjonale attraktive artister. Slik hallsituasjonen er i Trondheim i dag, er vi ikke på det største innendørskartet i det hele tatt.

- For håndballen er det første store de to EM-sluttspillene i 2020. Dere har kanskje ikke begynt å ”prebooke” fra øverste artisthylle…

- Turneer blir gjerne bestemt ett år i forveien med en bookingfrist på mellom seks og 12 måneder. Vi har ikke vært i direkte kontakt med artister eller agenter, men vi har orientert ”Live Nation”, verdens største konsertarrangør, om planene i Trondheim og at det kan bli en storhall. Det er signaler som er blitt godt mottatt, forteller Digre.

- Hvor høy må en ny hall bli for at dere kan kjøre inn de store scene-riggene?

- Så vidt jeg har forstått er våre behov sammenfallende med de behovene for eksempel håndball har for å kunne huse internasjonale mesterskapskamper. Det vil si mellom 18 og 24 meter innvendig høyde.


Elton John på Sverresborg.jpg
Elton John på Sverresborg. Så stort publikum
vil ikke en storhall kunne ta imot, men den vil
gjøre det 
mulig å booke mange av de mest etter-
traktede 
stjernene også til konserter på vinters tid.
(Foto: Bård Ivar Basmo / Trondheim Concerts)


- Motstandere av en utbygging på Nidarø har blant annet anført økt trafikk som et argument for ikke å utvide Trondheim Spektrum til den storhallen det her er snakk om…

- Vi vil slett ikke medvirke til at det blir en stor økning av trafikken. Den sentrumsnære plasseringen av en storhall på Nidarø vil  gjøre det mulig for mange å benytte offentlig kommunikasjon og gå den siste biten til arenaen, sier Kristian Digre.