Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

10523361_10154389921930494_7878306733381218791_n.jpeg

NTNUI støtter Nidarø

Norges største idrettslag, NTNUI, støtter rådmannens anbefaling om en ny storhall på Nidarø.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.


I en høringsuttalelse skriver studentidrettslaget at en sentrumsnær hall med så mange hallflater som Nidarøhallen planlegges å ha, vil være utrolig verdifull for NTNUI, men også for andre idrettslag i forbindelse med fleridrettsarrangement og cuper.

Annethvert år er NTNUI arrangør av Studentlekene, som i 2015 hadde 2200 deltagere og hvor rundt halvparten er tilreisende.
For tilreisende vil Nidarøhallen virke godt integrert i byen. Det vil i tillegg gi minsket behov for transport for tilreisende da sentrum kun er en ti-minutters spasertur unna, heter det i høringsuttalelsen.

Videre påpeker NTNUI at det i dag er et stort etterslep av idrettsarealer i Trondheim. Som Trondheim og Norges største idrettslag merker idrettslaget i stor grad dette. I år har NTNUI sag nei til 700 studenter som ønsket å være med på organisert aktivitet, rett og slett fordi det  ikke er plass. Studiefordelene ved regelmessig trening er mange. I tillegg er aktivitet en god sosial arena. Derfor er det trist å nekte noen å delta på grunn av for liten hallkapasitet, skriver NTNUI.

Vi ønsker å se NTNU og Trondheim på toppen i Norden og Europa som beste studieby. Aktive studenter er gode studenter. En storbyhall i nærheten av universitetet vil i stor grad bidra til at Trondheim kan være med å hevde seg i konkurransen med de andre studiebyene.
NTNUI ser på en storhall lokalisert i sentrum som en styrkelse av Trondheim både som idrettsby, studentby og arrangementsby, heter det i høringsuttalelsen fra Norges største idrettslag.