Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2013_Sundet_Leif_Braseth_Eskil_900.jpg

Med EURO2020 som mål

Eskil Braseth og Leif A. Sundet tenker langsiktig. Først NM-finale, men et seniormesterskap er drømmen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når NM-finalen mellom Larvik HK og Tertnes spilles 29. desember i Oslo Spektrum oppnår dommerne nok en milepæl i karrieren. Tidligere har Eskil (Åfjord IL) og Leif (Lysøysund IL) dømt NM-finalen for junior, men dette er deres første seniorfinale: 

- Det bruker å være et veldig bra arrangement. Jeg håper vi som dommere får en bra opplevelse, så må vi selvfølgelige levere på banen, sier Braseth til Fosna-Folket.

Dommerparet fra Fosen, som debuterte i eliteserien i 2011, har en rekke kamper bak seg. Blant annet har de vært dommer i internasjonale kamper i Finland, yngre landskamper og en rekke 1. divisjon- og Grundigligakamper. I tillegg kan de vise til flere finaler i nasjonale turneringer som Petter Wessel Cup og Bjørklund Cup.

I juli 2016 kunne dommerduoen glede seg over å være godkjent som EHF-dommere. De fikk raskt sin debut i internasjonale oppdrag med 1. kvalikkampen mellom HC Neistin (Færøyene) og CSM Ploiesti (Romania) for kvinner i EHF Cup 10. september. Når Trondheim står som arrangør for EURO 2020 er dette selvsagt den store drømmen for Braseth og Sundet:

Håndball-EM i 2020 er et langsiktig mål. Det er et hårete mål. Det er mange gode dommere i Norge og det er flere om beinet, sier åfjordingen Braseth til Fosna-Folket.

EURO 2020 (Håndball-EM) er det 14. europamesteskapet i håndball for kvinner og menn. For menn blir det arrangert i Norge (Trondheim), Sverige (Malmö/Göteborg og Stolkholm) og Østerrike (Wien og Graz). For kvinner arrangeres det i Norge og Danmark. De innledende rundene skal spilles i Herning og i Trondheim. Hovedrunden skal spilles i Herning og i Stavanger, mens finalekampene skal spilles i Telenor Arena.

maxresdefault.jpg

Vi ønsker Braseth og Sundet lykke til på veien mot målet sitt.