Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Guttas Dag - førstesidebilde.jpg

Fire strake til Spjelkavik

Søndag inviterte Spjelkavik til "Guttas Dag" i Borgundhallen. Fire kamper fra 13-åringer til gammelgutta i 4.divisjon.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hjemmelaget vant alle de fire kampene.

- Slike arrangement er en viktig del av den gjenoppbyggingen av håndballen i klubben, sier Torbjørn Ness. Selv er han både leder for yngresavdelingen i tillegg til å ha treneransvar både for G16- og G18-laget.

I Spjelkavik IL har håndballen de siste fire-fem årene virkelig tatt opp kampen med storebror fotball om de unges idrettsengasjement:
- Men vi har et godt forhold til fotballen i klubben, og det er fortsatt slik at en del av våre håndballgutter spiller fotball, selv om håndball har førsteprioritet, understreker Ness.

Og utviklingen i håndballavdelingen i SIL har vært imponerende god. Da man begynte revitaliseringen av håndballen i klubben, var G12 det eldste laget, og antall spillere til sammen, gutter og jenter, var rundt 150.


G14-spillere.jpg
Her er en del av G14-spillerne til Spjelkavik/Rollon og Ørsta og som var i aksjon i Borgundhallen sist søndag. (Fotos: TORBJØRN NESS)


Rundt 400 spillere

- I dag er det like mange guttespillere, fordelt på syv lag, og i hele håndballavdelingen er vi rundt 400 spillere, forteller Ness.

Arrangement som ”Guttas Dag” har vært – og er fortsatt – en viktig del av jobbingen med å utvikle håndballen i Spjelkavik.

- Vi har klart å få til en kontinuitet i arbeidet, og det har bidratt til å skape en entusiasme rundt sporten. Det er i dag rett og slett attraktivt å være en del av håndballen i Spjelkavik, sier Torbjørn Ness.

Fra miniklassen (syv- til niåringer) og opp til seniorer i 4.divisjon drives Spjelkavik-håndballen. Det som i dag er G16-lag er en sportslig motor i klubben. Guttene har ikke minst kvalifisert seg til Bringserien, en spennende utfordring for klubbens fremste lag.

- Disse 14 guttene har i flere år hevdet seg godt også utenfor den lokale serien, blant annet med bra resultater i Petter Wessel-cup og også i turneringer i utlandet. I mellomjulen i år skal vi delta i Norden-Cup i Göteborg – for øvrig sammen med Strindheim.

Ga mersmak

- Arrangement er viktig for dere for å videreutvikle håndballen i klubben. ”Guttas Dag” ble arrangert for første gang; ga det mersmak?

 - Ja, det gjorde det. Vi ser jo at det er en del ting vi kan gjøre annerledes, og bedre. 

- Hvor mange tilskuere trakk ”Guttas Dag”?

- Mellom 200 og 300 tilskuere var innom i løpet av søndagen. Vi hadde nok trukket flere til hallen om vi ikke konkurrerte mot søndagsåpne kjøpesenter og førjulshandel. Håndball-interessen vet vi er der. Seriepremieren for G16-laget er et bevis på det; da hadde vi rundt 500 på tribunen, forteller Torbjørn Ness.

 

 

G13 Emil Ekroll Olsen.jpg
Fra G13-kampen med Spjelkaviks Emil Ekroll Olsen på full fart mot Hareid-målet. (Fotos: TORBJØRN NESS)


Søndagens resultater

G13: Spjelkavik – Hareid                      24-0
G14: Spjelkavik/Rollon – Ørsta            24-12
G16: Spjelkavik – Ranheim                  23-17
4.DIVISJON: Spjelkavik – Midsund    29-21

PS!
For Hareid-guttene er det selvsagt litt ”kjekt” å gå av banen uten å score et eneste mål. Men det er ingen grunn til å fortvile, gutter! Jeg husker for mange, mange år siden et lag i klubben min (Rapp) som startet med ikke å vinne en eneste kamp i løpet av en hel sesong. Guttene endte oppmed å spille finale i junior-NM…