Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

SANDERSAGOSEN1.jpg

EM på Nidarø en drøm

Da det første gang ble spilt EM-håndball i Nidarøhallen, var 13-åringen Sander Sagosen på tribunen:

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.


- Det var ekstremt morsomt, husker Sander i dag, åtte år etter.

Unggutten var Charlottenlund har hatt en utrolig karriere på håndballbanen. Han har tatt nivå år for år på eksempsjonelt vis; 2.divisjon, 1.divisjon, eliteserie og dansk eliteserie – bare én sesong på hvert av stoppestedene!

A-landslagdebut som 18-åring!

Etter 44 kamper og 154 scoringer på yngreslandslag, var han klar for A-landslagsdebut allerede som 18-åring. Han markerte seg umiddelbart og ble uttatt på EM-laget (i Kroatia) i 2014. Resten er historie, som det heter...

21-åringen, kåret til verdens beste unge spiller to år på rad, spiller i dag for tredje sesong sin klubbhåndball i danske Aalborg. Til høsten ikler han seg klubbdrakten til en av verdens to beste klubber, Paris Saint-Germain. Og når vi skriver 2020 er han etter alle solemerker klar for EM-spill – i hjemmebyen:

Å få spille EM i Nidarøhallen – stort!

- Å kunne spille EM for Norge på hjemmebane, det er en drøm. Med familie og venner på tribunen i Nidarøhallen – stort!

Sier Sander. Han har fått med seg de tildels meget opphetede debattene om plasseringen av den nye storhallen i Trondheim. Sander er klar i sitt syn:

- Å få en storhall på Nidarø som blant annet vil bli arena for internasjonale storkamper, det har stor betydning. Ikke bare mesterskapskamper forresten; en slik hall vil bli et viktig samlingsunkt hvor det kommer til å skje mye.

Byens storstue

I Aalborg er Sanders hjemmebane blitt byens storstue – slik Nye Nidarøhallen er ment å bli, for idrett, konserter og messer:

- Hallen vår er ikke så stor som det som planlegges i Trondheim. Vår tar 5000 publikummere. Men hele anlegget er kjempebra. I tillegg til storhallen og treningshall for oss er det hall både for ishockey, svømming og friidrett, forteller Sander Sagosen. Han drømmer om å få spille EM-kamper på Nidarø 12 år etter at han som unggutt satt på tribunen og lot seg imponere ikke minst av franske stjerner som Karabatic, Narcisse og Abalo. De to siste blir han lagkamerat med fra neste sesong...

SanderSagosen2.jpeg

SANDER-FAKTA
21 år
Klubber:
Charlottenlund (til 2012), Kolstad (2012-13), Haslum (2013-14), Aalborg (2014-17) og fra høsten av, Paris Saint-Germain.
A-landskamper:
46 og 143 scoringer
* På All Star-laget i EM i Polen i 2016
* Kåret til årets unge spiller i verden både for 2015 og 2016.