Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bodø - seks seire på rad

- Vi hadde egentlig en bra sesongstart, men to kamper mot Kolstad satte oss litt tilbake.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det var som vi manglet energi. Men nå er energien og entusiasmen tilbake, sier Bodø-trener Børge Lund

Region Nord sitt mest rutinerte elitelag på herresiden kom greit i gang i høst. I sesongpremieren i Bergen var det veldig lite som manglet på at utbyttet ble en topoenger. ”Vi mistet ett poeng”, sier trener Lund.

Så fulgte en seier mot nyopprykkede Lillestrøm og et bortetap mot Bækkelaget, før regionnabo Kolstad ble for sterke – både i cup og serie, to kamper tett på hverandre:

- Vi hadde hatt syv kamper på to og en halv uke og virket preget av det. Var slitne. I tillegg var vi uheldig som måtte klare oss uten førstemålvakt Joachim Søholm Christensen med sykdom (i cupkampen) og skade (foran seriekampen). Når slikt skjer så gjør det noe med tryggheten i laget, mener Børge og legger til:

- Cuptapet i Trondheim preget oss helt klart i seriekampen hjemme i Bodø bare én uke etter. (Foto: KENT EVEN GRUNDSTAD) 


Så fulgte et snaut bortetap for Elverum før BHK kom på vinnersporet. Der er de blitt værende. Og med en slik seiersrekke, da skaper vel det litt entusiasme og trangere på tilskuerplass i Bodø Spektrum?

- Det skulle vi tro. Jeg håper i alle fall det. Vi får ikke svaret før på søndag, sier Børge Lund.

Når FyllingenBergen på søndag entrer Bodø Spektrum er det mot et hjemmelag som altså har vunnet seks på rad og ikke har tapt seriekamp på to måneder. BHK innledet sesongen med uavgjort mot bergenslaget. Hva venter Børge Lund seg på søndag?

- Vi er forberedt på alt. Fyllingen har spilt med flere forskjellige forsvarsformasjoner og også spilt angrep syv mot seks med godt utbytte. Trener Vidar Gjesdal har gitt laget en fin struktur. Det er fin trening å forberede seg for å møte et slikt lag, sier BHK-treneren.

- Mens bergenslaget med godt utbytte har spilt ganske mye angrepshåndball  med syv mot seks, så har BHK latt den nye regelen så å si ligge ubenyttet:

- Vi har trent litt på det, og vi har egentlig typene til å spille syv mot seks. Likevel ligger vi på tredjeplass på tabellen, og jeg mener at vi ikke har tapt poeng på at vi ikke har utnyttet regelen.

- Du er kanskje heller ikke spesielt ”happy” for den nye muligheten?

-Det har du rett i. Jeg synes at syv-mot-seks-regelen forandrer for mye på et spill som har gjort håndballen attraktiv. Å kaste ballen i tomt mål, eller å bomme på et tomt mål en rekke ganger i en kamp, er ikke det publikum er kommet for å se, føler Børge Lund seg sikker på.

BHK-trio på månedens lag i Grundligligaen - f.v.: Endre Langaas, Joachim Søholm Christensen og Alexander Westby. (Foto: KENT EVEN GRUNDSTAD) 

BHKs seiersrekke

12.oktober:     24-21 – borte mot Drammen
19.oktober:     29-25 – hjemme mot Haslum
13.november: 29-25 – borte mot Halden
23.november: 32-22 – hjemme mot ØIF Arendal
30.november: 26-21 – borte mot Falk Horten
4.desember:    23-22 – borte mot St. Hallvard