Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bedriftsidretten er positiv

- For oss er det avgjørende å få en sentrumsnær storhall. Idrettsfestivalen vår har egentlig vokst ut av dagens Trondheim Spektrum.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

 - Dette store arrangementet med 6000 deltagere er avhengig av en slik hall.

Det sier Lars Anders Helgemo, daglig leder for Bedriftsidretten / Midt-Norge Sør.

Bedriftsidrettskretsen har siden 2007 arrangert sin årvisse festival, som startet med 101 lag og som i år (i midten av januar) vil omfatte 500 lag.

- Idrettsfestivalen er i særstilling det største bedriftsidrettsarrangement i Norge. Flere byer har forsøkt å kopiere opplegget vårt, uten å lykkes. At vi har fått til dette kjempearrangement, er ikke minst takket være at vi har sentralt plasserte Trondheim Spektrum, sier Helgemo.

Men hallen er egentlig for liten. Festivalen har måttet vokse i antall dager – fra tre til seks – for å få arrangert alle aktivitetene. Likevel har man vært nødt til å begrense antallet som kan være med.

- Vi er helt klart for plasseringen av Trondheims nye storstue sentrumsnært, på Nidarø. Vi skjønner at storhallen på Nidarø vil innebære noen trafikale utfordringer, men det er løsbart og er lettere å få på plass enn om en storhall skal plasseres mindre sentrumsnært.

For bedriftsidretten er Idrettsfestivalen et rekrutteringsarrangement. Å samle mange idretter i én og samme hall, bidrar både til det sosiale aspektet og gjør det også mulig å samle mange idretter.

- Det viktigste er ikke idrettsgrenene, men selve aktiviteten. Og for Idrettsfestivalens del har vi altså nådd et tak med hensyn til antall dager. Vi vil gjerne rekruttere flere inn til bedriftsidrettens mange aktiviteter. Slik sett kan vi ønske å bruke halvparten av antallet dager på dobbelt antall hallflater – i en sentrumsnær storhall, på Nidarø, sier bedriftsidrettens daglige leder, Lars Anders Helgemo.


Bedriftsidretten.jpg
Lars Anders Helgemo og hans medarbeidere i bedriftsidrettskretsen står for et kjempearrangement med 6000 deltagere. En sentrumsnær storhall, på Nidarø, er det bedriftsidretten nå ønsker seg for å kunne videreutvikle Idrettsfestivalen.
(FOTO: Tore Sæther)