Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nyttig debatt i Stjørdal

Idrettsrådet i Stjørdal holdt sist onsdag idrettspolitisk møte hvor idretten møtte politikerne.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.


Anlegg og gratis leie av hall for barn og unge var et sentralt tema. 

- Det ble en god debatt. Jeg føler vi fikk formidlet hvordan hverdagen fortoner seg i klubbene med tanke på kostnader. At det også medfører at barn og unge i familier som lever under fattigdomsgrensen blir forhindret til å delta i idrett, blir en konsekvens, og som igjen kan føre til stigmatisering av barn og unge, sier Inger Lise Guldseth Augdal. 

Håndballregion Nord sin nestleder understreket også at det høye kostnadene fører til ekstra mange dugnader som igjen betyr en unødvendig stor belastning på frivilligheten i idretten.

- Hall-leie for at barn og ungdom skal kunne trene, tar nesten «kvelertak» på klubbene og gjør klubbhverdagen unødvendig krevende, sa Inger Lise.

 Som et eksempel fortalte nestlederen at en spiller i breddehåndball koster ca. 1000 kroner. For klubber som deltar i nasjonale serien som Bring (16-årslag) og Lerøy (18-årslag), blir kostnaden rundt 20 000 kroner per spiller.

Inger Lise Guldseth Augdal kunne videre fortelle at Selbu og tre andre kommuner i Trøndelag har vedtatt gratis hall-leie for barn og ungdom.

May Romundstad, nestleder i Trøndelag Idrettskrets, understreket i sitt innlegg i debatten idrettens betydning i forhold til folkehelsen og mangfoldet, hindre utenforskap og stigmatisering av de som ikke har råd til å delta i idretten.

 Dagen etter møtet i Stjørdal var Inger Lise og May gjester i Nea Radio hvor de fikk nok en anledning til å formidle budskapet om betydningen av å ha gratis anleggsleie for barn og ungdoms trening.