Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Skadefri_art.png

Forskning

Nye og relevante forsknings- og utviklingsprosjekter

På disse sidene vil vi formidle og dele informasjon om relevante forsknings- og utviklingsprosjekter som berører håndballspillet. 

Det første forskningsprosjektet som har brukt bevegelsessensorer i håndball viser at bakspillere har flest høyintensive aksjoner. I tillegg antydes det at innbyttere kan brukes strategisk for å øke intensiteten i kamp.

Doktorgradsstipendiat ved Norges idrettshøgskole, Live Steinnes Luteberget har i sin doktorgrad undersøkt fysiske arbeidskrav hos kvinnelig håndballspillere på høyt nivå.

Les hele saken her:

Individtilpasset trening i kvinnehåndball

Stig Haugsbø Andersson, stipendiat på Seksjon for idrettsmedisinske fag (SIM) og Senter for idrettsskadeforskning på Norges idrettshøgskole, har i sin doktorgrad sett på skadeforebygging av skulderproblemer blant elitehåndballspillere.

Les hele saken her:

Skadeforebygging i elitehåndball

Ny forskning viser at med riktige oppvarmingsprogram kan du forebygge skulderskader. Les hele saken her: 

Slik reduseres skulderskader

Her er to videoer fra Topphåndballseminaret  2016 og 2017. De handler om skadeforebyggende øvelser og viktigheten av å gjøre disse for å holde seg skadefri.

Mange fine øvelser å ta med seg i den daglige treningen.

Foreleserne er fra Norges Idrettshøyskole, Seksjon for idrettsmedisinske fag: Grethe Myklebust (professor), Stig Andersson (fysioterapeut og stipendiat) og Merethe Møller(fysioterapeut PhD)