Annonse:
2023 Haslum Cup
Annonse:
2023 Haslum Cup

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Angrepsteknikker

Under finner du eksempler fra kamp og video av øvelser. I tillegg kan du laste ned mange riss av øvelser på angrepsteknikker her:

Øvelser av angprepsteknikker (PDF)

Det stilles større og større krav til individuelle ferdigheter. Kast og mottak er kanskje en av de viktigste teknikkene å beherske godt. Spilleren skal ha god kastteknikk for å kunne spille ballen videre når de har en motspiller i kroppen. Og den skal kunne kastes presist over flere soner i høyt tempo. Samtidig må spillerne kunne ta imot ballen i stor fart, også med en hånd.

Eksempler fra kamp:

Se teknikk

Se øvelser

 

At spillerne behersker gode finter kan være avgjørende for om laget klarer å komme til gode avslutningsmuligheter. Hvis spillerne behersker finter til både høyre og venstre, så gir det større utfordringer for motspillet.

Se eksempler fra kamp

Det er viktig at unge spillere får lære ulike måter å kaste og skyte på, og ikke minst at man tidlig jobber med forskjellige tilløp og forflytninger med og uten ball i forkant av skuddet. Det å kunne skyte med ulike rytmer og forskjellig antall skritt i forkant er en vesentlig del av det tekniske repertoaret som behøves for å bli god å skyte. Teknikk er individuelt og det er viktig at den enkelte spiller etterhvert utvikler sitt eget skuddregister og finner en stil som passer til ens egne forutsetninger. Likevel finnes det noen grunnleggende prinsipper og innlæringsmetodikker som bør være sentrale for alle. En bred innlæring i bunn gjør det også lettere for spilleren å utvikle sitt personlige repertoar senere. 

Eksempler fra kamp

Se flere øvelser på skuddskolen

Sperre er en teknisk-taktisk aksjon hvor man bruker kroppen - fronten eller ryggen - for å hindre en motspiller i å bevege seg en bestemt retning i forsvar, frigjøre partner (f.eks. ”frimerke”), lage rom for seg selv eller for medspiller osv.

Fokusområder:

  •  pass på avstand til motspiller ved sperresetting
  •  vær i balansen – stødig på to bein
  •  timing - bruk kortest mulig tid på å holde sperren
  •  ikke hold/avskjerme med armer forsvarspiller

Se eksempler fra kamp

Se teknikk

Se øvelser

Forflytning som en angrepsteknikk handler om forflytning i pådragsspillet, forflytning for å komme i nye rom, forflytning for å komme i god fart mot mål og forflytning i forhold til med- og motspillere. Forflytning handler ofte om å prøve å skape et overtall eller en god avslutningsmulighet.

Se eksempler fra kamp