Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20201201_Kampanjeillustrasjon-#Stopp_640x360web.jpg

Varslinger

Norsk idrett har idrettsglede for alle som visjon og står sammen når vi sier #STOPP til enhver form for diskriminering og trakassering.

NHF skal arbeide mot vold, trusler, diskriminering, hets, mobbing, kampfiksing, seksuell trakassering, seksuelle overgrep og andre uønskede hendelser gjennom forebyggende arbeid og effektive sanksjoner, slik at håndballarenaen skal være trygg for alle. Alle som opplever eller er vitne til kritikkverdige forhold i forbindelse med håndballaktivitet oppfordres til å varsle.

Et varsel skal i utgangspunktet sendes til idrettslaget, idrettsrådet, særforbundet eller idrettskretsen hvor hendelsen eller handlingen du ønsker å varsle om har skjedd. Du kan si ifra til en ansvarsperson eller leder for den aktiviteten du er med i. Du kan si fra skriftlig, over telefonen, eller ved personlig møte.

Om du varsler muntlig, kan det være lurt også å sende inn et skriftlig varsel. Da har du en skriftlig referanse på det du har sagt ifra om.

Varsling kan også gjøres via portalen MittVarsel. Varsler som sendes til NHF, vil bli besvart innen en uke. Saken og situasjonen vil avgjøre videre behandling av saken. Varsling kan gjøres anonymt, men åpenhet vil sikre bedre saksgang.

Her får du mer informasjon om hva du kan varsle om og hvordan du kan varsle.

Eventuelle spørsmål kan rettes til Janne Tuven – janne.tuven@handball.no eller du kan ta kontakt med rådgiver i idrettskretsen i ditt fylke eller rådgiver i NIF.