Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spilledatoer 2021-22

Modellen for gjennomføring av NM jr. blir endret for sesongen 2021/22. Lag som blir slått ut av det innledende gruppespillet gis tilbud om ny turneringshelg.

Turneringsform

Lagene påmeldt i NM junior J20 og G20 spiller puljespill med en av klubbene som arrangør og påfølgende cupspill. De 8 beste lagene for hvert kjønn fra puljespillet går videre til kvartfinaler i NM junior. Lag som blir slått ut etter turnering gis tilbud om en ny kamphelg.

Nytt for sesongen 2021-22

Modellen for gjennomføring blir endret for kommende sesong, basert på at NM junior ikke ble gjennomført sesongen 2020/21. Det gjennomføres først en kvalifiseringsturnering til cupspillet i NM junior. Lagene som ikke går videre til NM junior gis tilbud om ny turneringshelg, som også vil være åpen for andre lag som ikke var med i kvalifiseringen til NM junior.

Bestemmelser for NM Junior finner du på handball.no

Spilledatoer

Puljespill - kvalifisering til cupspillet i NM jr.: 18.9 - 19.9
Turneringshelg for lag som ikke kvalifiserer til NM jr.: 26.2. - 27.02.
Kvartfinaler NM jr.: Frist 24.10
Semifinaler NM jr.: Frist 21.11
Finale: 29.12. 

Spilletider og antall spillere

Spilletid er 2x30 minutter i cupspillet i NM junior. Kampene i puljespillet og turneringshelg spilles med forkortet spilletid.

Motstandere i kvartfinale settes opp og i semifinale trekkes. Hjemmelag i kvartfinale trekkes. Hjemmelag i semifinale tildeles ut fra hjemmekamp i forrige runde. Dersom det er likt mellom lagene, trekkes hvilket lag som skal ha hjemmekamp.

I NM Junior er det tillatt med inntil 16 spillere på kamprapporten. En spiller vil kun ha deltatt i kampen hvis han/hun:

  • Entrer spillefeltet
  • Pådrar seg bestrafning på benken

Kampens sekretariat bekrefter spillerens deltakelse i Håndball Live. Det presiseres at denne bestemmelsen kun gjelder i REMA 1000-ligaen, sluttspillet i REMA 1000-ligaen, 1. divisjon, 2. divisjon og NM Senior/Junior. Det er også tillatt med inntil 3 lags time-out. Maks 2 time-out pr omgang, og maks 1 time-out i løpet av kampens 5 siste spilleminutter. Det er ikke mulighet for lags time-out i eventuelle ekstraomganger.

For å få godkjent flyreiser i fordelingen må dette søkes om i forkant og være bestilt senest 14 dager etter publisert oppsett i puljespillet, og senest 3 dager etter beramming av kvartfinale og semifinale.

Dersom det står uavgjort etter full tid avgjøres kampene i henhold til Kamp- og konkurransereglementets §10 (ekstraomganger og eventuelt 7m-kast).