Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Finale Sandefjord -  Ski
Foto: Svein Andre Svendsen

Spilledatoer 2021-22

Første spillerunde i LERØYserien er 4. september. Da spiller guttene kvalifisering. Jentenes kvalifisering starter 11. september.

LERØYserien Jenter 18

Turneringsform

LERØYserien for jenter 18 vil bli arrangert med 36 deltakende lag som fordeles i 4 avdelinger med 9 lag i hver avdeling. Disse spiller seriespill over 4 runder og de to best plasserte lagene i hver avdeling går til nasjonalt sluttspill. Hvert lag spiller to kamper pr. runde. I kvalifiseringen kan det være 3 kamper pr. lag. I sluttspillet vil alle lag spille 3 kamper.

Spilledatoer

1. kval for Jenter er 11.-12. september
2. kval for jenter er 16.-17. oktober
1. runde Jenter er 4.-5. desember
2. runde Jenter er 5.-6 februar
3. runde Jenter er 12.-13. mars

4. runde Fellesrunden er 1.-3. april
Sluttspill er 6.-8. mai

LERØYserien Gutter 18

Turneringsform

LERØYserien for gutter 18 vil bli arrangert med 27 deltakende lag som fordeles i 3 avdelinger med 9 lag i hver avdeling. Disse spiller seriespill over 4 runder og de to best plasserte lagene i hver avdeling samt de to best rangerte treerne på tvers av avdelingene går til nasjonalt sluttspill. Hvert lag spiller to kamper pr runde. I kvalifiseringen kan det være 3 kamper pr lag. I sluttspillet vil alle lag spille 3 kamper.

Spilledatoer

1. kval Gutter er 4.-5. september
2. kval gutter er 2.-3. oktober
1. runde Gutter er 20.-21. november
2. runde Gutter er 22.-23. januar
3. runde Gutter er 5.-6. mars

4. runde Fellesrunden er 1.-3. april
Sluttspill er 6.-8. mai

Nytt for sesongen 2021-22

Felles for gutter og jenter er at lag som slås ut i kvalifiseringen gis tilbud om videre nasjonalt spill over 1-3 helger i vårsemesteret 2022. Spillemodell og antall helger som benyttes til dette ekstratilbudet tilpasses antall deltakende lag. Lag som blir slått ut av kvalifiseringen vil bli kontaktet med tilbud om videre deltakelse i ekstratilbudet, som må bekreftes innen kort tid etter at laget er slått ut av kvalifiseringen. Gjennomføring av ekstratilbud forutsetter ett minimum antall påmeldte lag, og kvalifiseringsmodell avgjøres ut fra antall påmeldte lag.

Hver klubb kan delta med ett lag i hver klasse i sesongen 2021-22. Det er ikke tillatt med sammensatte lag.

Spilletider, ballstørrelser og antall spillere

Det er anledning til å stille med inntil 14 spillere i hver kamp i LERØYserien.
Spilletid i LERØYserien er 2 x 25 minutter med 10 minutters pause.
Jenter 18 spiller med ball nr. 2 og gutter 18 spiller med ball nr. 3.

Bestemmelser for LERØYserien er å finne på handball.no.
Dette er obligatorisk å kjenne til for de deltakende lag.

Det er en forutsetning for å delta i LERØYserien at laget også deltar i serietilbud i regional juniorserie. Spillere som deltar i LERØYserie-kvalifiseringen kan ikke spille for annen klubb i LERØYserien 2021-22.

Rundedatoene er faste og vil ikke bli endret. Det er ingen omberamming av kamper i LERØYserien. Dersom ett lag ikke kan stille til kamp grunnet årsaker de ikke kan rå over (dokumenterte reiseproblemer eller akutt sykdom) så kan det søkes om frafall av gebyr for ikke møtt til kamp.

Runde 4 spilles som et fellesarrangement for jenter og gutter. Klubbene kan søke om arrangement i runde 1-3. NHF tildeler arrangement basert på mottatte søknader og reisevei.

Rundedatoene er faste, og vil ikke bli endret.

Dersom ett lag fullfører en kvalifiseringsrunde eller seriespillet, og trekker seg før neste spillerunde, kan ledig plass tilbys best rangerte lag som ikke kvalifiserte seg videre. Eventuell trekking av lag etter at oppsettet for kvalifiseringen er publisert, kan medføre endringer i puljesammensetningen.

Kampdager

Kampdager er primært lørdager, bortsett fra i siste runde og nasjonalt sluttspill hvor også søndag vil bli benyttet ved behov. Alle kamper i puljen spilles samme dag. Yngreaktiviteter vil ikke være grunnlag for omberamming av seniorkamper i NHFs serier.

Kamptidspunkt

Kampene i arrangement med trelagspuljer skal spilles kl. 11.00, 15.00 og 19.00 samme dag. Avvik fra dette skal godkjennes av alle lag og NHF. Det skal i alle tilfeller være minimum 4 timer mellom tidspunkt for kampstart. Arrangørklubb skal som utgangspunkt spille i kamp 1 og kamp 3 i arrangementet.

Sluttspillet

Spilles med kvartfinaler, semifinaler, finale og plasseringskamper. Alle lag spiller 3 kamper. Kvartfinalemotstandere settes opp. Avdelingsvinnerne kan ikke møte hverandre i kvartfinalene. Treerne kan ikke møte hverandre i kvartfinalene. To lag fra samme avdeling kan ikke møtes i kvartfinalene.

Yngreaktiviteter vil ikke være grunnlag for omberamming av seniorkamper i Eliteserien, 1. divisjon og 2. divisjon.