Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bestemmelser for Bringserien

Her ser du alle bestemmelser

Turneringsform

Jenter 16

Bringserien for jenter 16 vil sesongen 2021-22 bli arrangert med 63 deltakende lag som fordeles i 7 avdelinger med 9 lag i hver avdeling. Disse spiller seriespill over 4 runder og det best plasserte laget i hver avdeling og den best rangerte toeren på tvers av avdelingene etter endt seriespill går til nasjonalt sluttspill (Rangering av toere skjer etter bestemmelsene gitt i § 9 – 6.ledd i kamp- og konkurransereglementet). Hvert lag spiller to kamper pr runde. I kvalifiseringen kan det være 3 kamper pr lag. I sluttspillet vil alle lag spille 3 kamper.

Gutter 16

Bringserien for gutter 16 vil bli arrangert med 36 deltakende lag som fordeles i 4 avdelinger med 9 lag i hver avdeling. Disse spiller seriespill over 4 runder og de 2 best plasserte lagene i hver avdeling etter endt seriespill går til nasjonalt sluttspill. Hvert lag spiller to kamper pr runde. I kvalifiseringen kan det være 3 kamper pr lag. I sluttspillet vil alle lag spille 3 kamper.

 • En klubb kan delta med ett lag i hver klasse i Bringserien. Det er en forutsetning for å delta i Bringserien at laget også deltar i regionalt serietilbud i årsklassen der det finnes.

 • Bringserien jenter og LERØYserien jenter spilles parallelt, og en spiller kan ikke delta i både Bringserien og LERØYserien samme helg.

 • Bringserien gutter og LERØYserien gutter spilles parallelt, og en spiller kan ikke delta i både Bringserien og LERØYserien samme helg.

 • Avdelingene i Bringserien settes sammen på bakgrunn av seeding og geografi. Rundedatoene er faste og vil ikke bli endret. Det er ingen omberamming av kamper i Bringserien. Dersom ett lag ikke kan stille til kamp grunnet årsaker de ikke kan rå over (dokumenterte reiseproblemer eller akutt sykdom) så kan det søkes om frafall av gebyr for ikke møtt til kamp.

 • Sammensatte lag kan ikke delta i Bringserien.

 • Kampene i hver avdeling vil bli avviklet som puljespill. Avdelingene spiller sine kamper over 4 runder, hvor den siste runden spilles på samme sted innenfor hver avdeling.

Spilletider, ballstørrelser og antall spillere
I begge klasser er det tillatt å bruke inntil 14 spillere i den enkelte kamp. Spilletid i alle kamper er 2 x 25 minutter. Jenter 16 spiller med ballstørrelse 2, Gutter 16 med ballstørrelse 2.

Kampdager
Kampdager er primært søndager, bortsett fra i kvalifiseringene, siste runde og nasjonalt sluttspill hvor også lørdag vil bli benyttet.

I seriespillet vil alle kamper i puljen spilles samme dag. Yngreaktiviteter vil ikke være grunnlag for omberamming av seniorkamper i NHFs serier.

Kamptidspunkt
Kampene i arrangement med trelagspuljer skal spilles kl. 11.00, 15.00 og 19.00 samme dag. Avvik fra dette skal godkjennes av alle lag og NHF. Det skal i alle tilfeller være minimum 4 timer mellom tidspunkt for kampstart. Arrangørklubb skal som utgangspunkt spille i kamp 1 og kamp 3 i arrangementet.

Sluttspillet
Spilles med kvartfinaler, semifinaler, finale og plasseringskamper. Alle lag spiller 3 kamper. Kvartfinalemotstandere trekkes. Toerne kan ikke møte hverandre i kvartfinalene. To lag fra samme avdeling kan ikke møtes i kvartfinalene.

Økonomi

 • Påmeldingsavgiften til Bringserien er kr 3.500,- og blir fakturert klubb etter at laget har kvalifisert seg.

 • Lag som IKKE kvalifiserer seg til spill i Bringserien faktureres med kr 1000,-.

 • Lag som trekker seg fra Bringserien før publisert kvalifiseringsoppsett blir ilagt ett gebyr på kr 3.000,-.

 • Lag som trekker seg fra Bringserien etter publisert kvalifiseringsoppsett blir ilagt ett gebyr på kr 7.500,-. I tillegg må laget være med på utgiftsfordelingen.

 • Lag som ikke møter til kamp: kr 5.000,-. Påmeldingsavgiften blir ikke refundert ved trukket lag.

Dersom ett lag fullfører en kvalifiseringsrunde eller seriespillet, og trekker seg før neste spillerunde, kan ledig plass tilbys best rangerte lag som ikke kvalifiserte seg videre. Eventuell trekking av lag etter at oppsettet for kvalifiseringen er publisert, kan medføre endringer i puljesammensetningen.

 • Det vil være reise- og dommerutgiftsfordeling for hvert kjønn, unntatt i nasjonalt sluttspill hvor det vil være felles fordeling mellom alle deltakende lag. Halleie i fellesrunden og sluttspillet er med i utgiftsfordelingen. I sluttspillet er det utgiftsfordeling blant alle deltakende lag, både gutter og jenter.

 • Billigste reisemåte er grunnlag for reisefordelingen. I de tilfeller hvor reisen overstiger 550 km og/eller sju timer en vei, kan billigste reise med fly godkjennes som grunnlag i reiseutgiftsfordelingen.

For å få flyreise godkjent i reiseutgiftsfordelingen må det dokumenteres at reisen er bestilt senest 14 dager etter at oppsettet er publisert. Ved godkjent flyreise blir det beregnet km godtgjørelse tur/retur hjemmehall – flyplass og flyplass – bortehall. Overnattingsutgifter er ikke en del av reiseutgiftsfordelingen.

NB: All korrespondanse i forbindelse med Bringserien gjøres med håndballgruppas hovedadresse. Bringserien 2021-22 administreres av NHF Region Øst og all henvendelse vedrørende Bringserien skal skje dit.

Ansvarlig for administrasjon er Beate Løken i Region Øst på telefon 459 06 573.