Trener Ane Mällberg prater til spillerne under en timeout i EM 2023.

Vertsnasjonen ble for sterke for U-jentene

Torsdag vant LK06 på solid vis mot Slovakia. Det ble tøffere å møte Ungarn fredag. Stillingen ble 40-20.

Fredagens kamp i Gyal var den andre av tre i samlingen for U-jentene (LK06). Den kom ett døgn etter en fin 30-22-seier mot Slovakia, men det skulle vise seg at vertsnasjonen Ungarn var noen hakk mer krevende som motstander.

Othilie Liodden Holte scoret kampens første, og økte også til 2-1 for Norge ett minutt senere. Men det ble etter hvert større forskjell på måltavla. Mellom det 5. til det 25. minutt økte Ungarn fra 3-3 til 17-5. Pauseresultatet var 21-8.

Andreomgangen startet også tøft. Da trener Ane Mällberg tok time-out fem minutter ut i omgangen, var stillingen 25-8 til Ungarn.

Etter dette fulgte en positiv periode for U-jentene. På det neste angrepet scoret Sara Benedicte Fredheim Barbosa etter et fint gjennombrudd. Dette var omgangens første mål for bortelaget. Tre minutter etter time-outen på ledelsen 25-8, hadde Norge knappet inn den ungarske ledelsen til 27-12. Men til tross for dette var Ungarn et hakk bedre enn U-jentene i dag.

Da kampen var over, var sluttresultatet 40-20.

Lørdag kl. 12.30 skal U-jentene spille samlingens siste kamp. Da venter Spania, og kampen streames på det ungarske håndballforbundets youtube-kanal.

Ungarn – Norge LK06 40-20 (21-8)