Mali Halldorsson
Mali Haldorsson gjorde en god kamp for Norge torsdag.

Slo Slovakia med solide sifre

U-jentene (LK06) vant den første av tre kamper i Ungarn. Slovakia var egentlig sjanseløse.

Det norske ungdomslandslaget på kvinnesiden, jenter født i 2006, er i disse dager på samling i Ungarn. Landslagssamlingen er i forbindelse med en turnering, der de unge norske jentene skal spille mot Slovakia, Ungarn og Spania.

Torsdag kveld var Slovakia på motsatt banehalvdel.

De norske jentene hadde ikke reist helt til sentral-Europa for å sentre. Få sekunder etter første fløytestøt var ballen i nettet, ført dithen av en Maia Hagenes. Da fire minutter var gått, hadde ytterligere to norske jenter ført seg på scoringslista, og Norge stod med fire mål. Slovakia null. Selv om de blåkledte også begynte å score, økte faktisk den norske ledelsen – mye takket være gode sideforflytninger i forsvar og hurtig (og kreativt!) ankomstspill.

På det meste var Norge foran med sju. Til pause var stillingen 15-9.

Den andre omgangen var kanskje ikke fryktelig spennende. Selv om fysikken var omtrent den samme på tvers av landegrensene, virket det tidvis litt som om det var et storesøster-lillesøster forhold mellom de to lagene. Med de norske jentene som storesøstre, altså.

For det var gledelig å se at Norge «putter» fra alle omtrent alle posisjoner. At de slovakiske jentene kom til litt for enkelt midtveis i den andre omgangen, får vi kanksje leve med. For plutselig sa det liksom stopp. Slovakia fikk bare tre mål det siste kvarteret. Selv ikke 7-meteren som Slovakia ble tildelt i siste spillesekund gikk deres vei. For seieren? Ikke overraskende vår. Norge vant med solide sifre; 30-22.

Norge LK06 spiller mot Ungarn 5. april kl. 18.00 og mot Spania 6. april kl. 12.30. Kampene streames på det ungarske håndballforbundets youtube-kanal.