Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole
Annonse:
2024 Håndballjentenes håndballskole

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240420 Haslum Bærum jubler for opprykk til REMA 1000-ligaen.jpg
Haslum Bærum kunne feire opprykket til REMA 1000-ligaen.
Foto: Hege Bjanes

1. og 2. divisjon for kvinner er ferdigspilt

I kvalifiseringen til REMA 1000-ligaen møtes Follo og Volda, mens Ravens og Flint spiller den andre kampen.

I helgen ble både 1. og 2. divisjon ferdigspilt. Medaljene var utdelt på forhånd, og Haslum Bærum (tidligere Stabæk og Haslum IL) kunne feire at de har rykket opp og skal spille i REMA 1000-ligaen 2024/25.

Det var også klart på forhånd at Volda og Flint skulle ut i kvalifisering, og det ble Volda som sikret seg 2. plassen i årets 1. divisjon, og de møter dermed Follo som ble nummer 13 i årets toppdivisjon. Flint fikk bronsemedaljene og skal ut mot Romerike Ravens i kampen om å spille på øverste nivå neste sesong. De første kampene spilles fredag 26. og søndag 28. april.

I bunnen av tabellen var det klart at Sarpsborg, Kjelsås og Junkeren skal rykke ned, og Ålgård ble det fjerde laget. Levanger beholdt plassen da de to lagene møttes i siste kamp og trønderne vant med et knepent mål.

Les mer om 1. divisjon

2. divisjon

I avd. 1 har Vålerenga vært i føringen en god periode og de holdt ledelsen hele veien og sikret seg opprykk. Tromsø og NitHak ble de to lagene som må ned i 3. divisjon fra høsten av.

I avd. 2 kjempet to bergenslag om opprykk. Gneist ledet en stund med færre kamper, men Åsane kapret plassen tre poeng foran. Nederst kom Reistad og Tertnes som må spille 3. divisjon neste sesong.

Pors har ført an i avd. 3 og vant foran Larvik Turn som også endte på 38 poeng, men Pors går foran på innbyrdes oppgjør. Rogalandslagene Varhaug og Nærbø må ned en divisjon. 

Avd. 4 ble vunnet av Trondheim TH som dermed er klare for 1. divisjon fra høsten av. To andre trønderlag rykker ned, NTNUI og Charlottenlund.

Les mer om 2. divisjon