Gjensidige Cup

Simen Holand Pettersen
Simen Holand Pettersen gjorde en strålende kamp og satte ti scoringer

Rekruttgutta spilte uavgjort mot Sverige

Etter å ha ligget under store deler av kampen, endte det 35-35 for Rekruttgutta i nabooppgjøret.

Rekruttgutta er denne uken på treningssamling i Polen, der de skal gjennomføre to kamper. Det startet på best mulig hvis fredag, da de norske gutta overbeviste med en seksmålsseier over Polen. Søndag morgen var det Sverige som stod for tur.

Det var jevnt i åpningsminuttene i nabooppgjøret, men etter en norsk utvisning og noen minutter med flyt i det svenske angrepsspillet, hadde gultrøyene opparbeidet seg en tremålsledelse. Det stod 5-8 da ti minutter var gått.

De norske gutta gjorde flere reduseringer, men slet med å komme helt à jour med svenskene. Flere ganger var Rekruttgutta målet bak, men hver gang var det Sverige som satte den neste scoringen.

I undertall skulle utligningen omsider komme. Etter to sterke redninger fra Emil Kheri Imsgard, skulle August Pedersen sørge for at lagene var like langt da han satte sin tredje scoring. Det stod 15-15 da seks minutter av førsteomgang gjenstod.

Svenskene styrte spillet de siste minuttene av omgangen, og havnet hele fire mål foran etter et par scoringer på et åpent norsk mål. En redusering på tampen sørget for at det kun var tre mål som skilte da lagene gikk i garderoben. Det stod 18-21 da en omgang gjenstod.

De norske gutta var påskrudd etter sidebyttet, og etter to raske reduseringer var avstanden kun ett mål da et drøyt minutt var gått av den andre omgangen. Etter fem minutter var stillingen utlignet, begge lag hadde 23 nettkjenninger.

En norsk ledelse satt lengre inne, og igjen seilte svenskene ifra. Gultrøyene var stadig ett og to mål foran, men Rekruttgutta sørget for at avstanden ikke ble større. Med seks minutter igjen av kampen, kom den norske utligningen, og stillingen var 32-32. To minutter senere tok Norge ledelsen for første gang i kampen.

Lagene scoret annethvert mål, og det stod uavgjort da ett minutt gjenstod. Norge klarte ikke å utnytte sitt siste angrep, og Sverige la ned time-out-kortet med sju sekunder igjen av kampen. Norge stod imot i det siste forsvaret, og det hele endte uavgjort. Stillingen ble 35-35.

Landslagstrener Geir Erlandsen var veldig fornøyd med opphentingen og skrøt av spillerne sine etter kampslutt.

- Det var en veldig sterk opphenting og deilig å snu det på tampen. Det var flere spillere som gjorde en kjempekamp. Begge høyrebackene våre, både Hallgren og Mitrovic har vært veldig solide hele helgen. Simen Pettersen gjorde en vanvittig bra kamp og scorte ti mål. Selv om vi slet litt i forsvaret i førsteomgang, stod vi bra i andre, og hadde linjespillere som stod godt opp i midtforsvaret. Mario Matic styrte spille godt, var flink til å spille opp de andre og gjorde en kjempematch. I tillegg har vi kantspillere som scoret på nesten alle sjanser.