Gjensidige Cup

Orden på gulvet, men Norge tapte for Sverige

Juniorgutta (LM04) ledet til det gjensto ti minutter, men tapte 30-34 for Sverige fredag kveld.

Juniorgutta har vært samlet i Portugal denne uka. Torsdag ble kampen mot vertsnasjonen avbrutt etter rundt 40 minutter, fordi gulvet var for glatt.

Fredag kveld var det ny kamp i den internasjonale turneringen, denne gang mot Sverige. Denne gang var det normale forhold på gulvet.

Lagene fulgte hverandre nærmest mål for mål i den første omgangen. Derfor var det ikke helt uventet at Norge utlignet i sluttsekundene av omgangen, slik at det var helt likt da lagene tok pause.

Norges målvakt Jon Aksel Bruun-Nygård hadde flere gode redninger i kampen.

Etter pause tok det nesten seks minutter før Sverige scoret, og Norge hadde tatt ledelsen 20-17.

Juniorgutta holdt på ledelsen, og kontret inne flere mål da svenskene gjorde feil i sine angrep. Norge var foran til det var spilt 20 minutter, da Sverige utliknet til 27-27 i tomt mål.

Dermed var det full spenning igjen de siste ti minuttene, der Sverige var i ledelsen for første gang i omgangen seks minutter før slutt. På fem minutter gikk Norge fra å lede 28-27 til å ligge under 28-30.

Norge klarte ikke å tette igjen luka, og tapte 30-34. Det var den største differansen mellom lagene i kampen.

Juniorgutta skal i juli spille EM U20 i Slovenia. I forkant arrangeres Scandiavian Open i Norge.