Vipers-jentene snudde kampen og er klare for nok en kvartfinale i mesterligaen!

Klare for kvartfinale i Champions League!

En snuoperasjon i andreomgang førte til uavgjort mot Debrece (27-27), men ettmålsseier sammenlagt.

Med en knapp seier (29-28) borte mot Debrecen, var det duket for et spennende oppgjør i Aquarama i kveld. Det stod om en kvartfinale i Champions League, der sammenlagtvinneren ville ta seg videre.

Det var de ungarske gjestene som startet best, og fikk to kjappe scoringer i begynnelsen av kampen. Vipers spilte seg flott inn, og lagene var jevne de neste minuttene. Katrine Lunde sørget for at Vipers hang godt med, med flere flotte redninger fra seks meter. Fremover i banen slet Vipers-jentene noe med å komme til gode muligheter. De slet med tekniske feil, mens Debrecen var gode fremover i banen. Etter ti minutter ledet gjestene 5-2.

Katrine Lunde fortsatte å stå godt mellom stengene og hindret en større ledelse til Debrecen. Fremover i banen var det Anna Vyakhireva som tok ansvar, mens bakover i banen var Debrecen sin Nina Szabó en plage for Vipers. De slet med å stanse henne, og da det var 11 minutter igjen, scoret hun sitt sjette mål på like mange forsøk. Gjestene hadde økt til 10-7.

Debrecen stod stødig i forsvar, og Vipers måtte kjempe for hver avslutning fremover i banen. En god målvakt hindret også hjemmelaget i å redusere flere ganger. Debrecen kunne forsette å øke ledelsen, og med fire minutter igjen av omgangen, stod stillingen 14-9. Gjestene beholdt femmålsledelsen inn til pause, og stillingen var 15-10.

Lagene spilte jevnt den første perioden, men Vipers klarte ikke tette luken. Stillingen var 20-15 etter åtte minutter spilt. De tekniske feilene fortsatte, og hjemmelaget kastet stadig bort baller fremover i banen. Heldigvis for Vipers, rotet også Debrecen, og dermed klarte ikke gjestene å øke ledelsen.

Halvveis i omgangen snudde imidlertid kampbildet. Med bedre og mer intensitet i forsvarsspillet, og to kjappe scoringer fra Roberts og Shultze, stod stillingen 21-19. Det gode Vipers-spillet fortsatte, og etter redning fra Katrine Lunde og nok en scoring fra Vyakhireva, var de plutselig kun ett mål bak.

Det stoppet ikke der for Vipers. Lois Abbingh storspilte fremover i banen og scoret sin syvende med ti minutter igjen av kampen, men Debrece holdt godt følge. Idet Anna Vyakhireva scoret fra straffemerket, kunne de for første gang i kampen gå opp i ledelsen, og stillingen stod 23-22. Vipers var i føringen, men klarte aldri i riste fra seg Debrece, som stadig utliknet.

Det ble dramatiske sluttminutter. Halvannet minutt før slutt scoret Debrece (27-26), og det var dermed likt sammenlagt. Vipers bommet så på sin mulighet, og gjestene kunne spille for kvartfinale med 30 sekunder igjen. De klarte derimot ikke å treffe mellom stengene, og med ti sekunder igjen på klokka tok Vipers timeout. Lois Abbingh fikk æren av å score det siste målet i kampen. Det kom to sekunder før slutt, og sendte Vipers-jentene til kvartfinale!

Vipers møter Györ i kvartfinalen i Champions League.