Lois Abbingh storspilte for Vipers, og endte på 13 mål i kampen mot Debrecen.

Vipers-seier i første Play Off-kamp

Lagene var jevnspilte hele kampen, men Vipers trakk det lengste strået og beseiret Debrecen 29-28.

Etter å ha endt på 4. Plass i Gruppe B i Champions League, må Vipers ut i Play Off-kamper for å sikre videre spill i turneringen. Motstander ble ungarske Debrecen, som fikk hjemmekamp i første kamp mot de rosakledde.

De regjerende Champions League-vinnerne kom best i gang i Debrecen, men hjemmelaget hentet tidlig inn Vipers ledelse. Lagene var jevnspilte de neste minuttene, med bortelaget et lite hakk foran på stillingen 10-8 etter halvspilt omgang.

Lois Abbingh var sentral for Vipers, og hadde notert seg for seks mål midtveis i omgangen. De rosakledde hadde opparbeidet seg en liten luke, men hjemmelaget hentet inn ledelsen etter kort tid.

Målvakt Gabrijela Bartulovic var solid mellom stengene for hjemmelaget, og hadde en redningsprosent på hele 46% i første omgang. Lagene var helt jevnspilte til pause på stillingen 16-16.

Også etter hvilen var det vanskelig å skille lagene, som ti minutter ut i omgangen fremdeles var helt likt på stillingen 21-21. Kampen var preget av mange tekniske feil og flere to minutters-utvisninger.

Etter en jevn start på omgangen gikk Debrecen opp i en tremålsledelse, og Thomas Hlavatý tok time-out. De rosakledde slet med å sette ballen i mål og Debrecen kunne øke ytterligere. Ti minutter før slutt var det ungarske laget foran med fire.

Med Abbingh i førersetet overtok Vipers ledelsen med tre minutter igjen på klokka. De rosakledde beholdt ledelsen resten av kampen, og vant til slutt 29-28.

Sammenlagtvinneren av de to kampene tar seg videre til kvartfinale i Champions League, og det hele avgjøres neste lørdag i Aquarama kl. 18.00.