Innsbruck, Østerrike 20240303.
Norges Ingvild Kristiansen Bakkerud under landskampen i håndball mellom Østerrike og Norge i Innsbruck.
Ingvild Bakkerud ble kampens toppscorer med åtte mål.

Nok en storseier i EURO Cup

Håndballjentene skaffet seg en solid ledelse til pause, og vant til slutt 39-22 over Østerrike.

Håndballjentene har vunnet alle spilte kamper i EHF EURO Cup så langt. På onsdag møtte de Østerrike på hjemmebane og vant 43-22, og i dag var det duket for et nytt oppgjør mot dem.

Det var Kristine Breistøl som åpnet ballet og satte kampens første mål. Håndballjentene stod godt i forsvar, og utnyttet de tekniske feilene til Østerrike. De tok en tidlig ledelse, og fikk gjøre det de er best på, nemlig kontringer. Halvveis i omgangen satte Veronica Kristiansen inn sin andre straffe og sendte Norge opp i en 10-4-ledelse.

Marie Skurtveit Davidsen stod godt i mål, og forhindret Østerrike å få sin femte scoring frem til det var åtte minutter igjen av omgangen. Da var Håndballjentene foran med ti mål, og stillingen var 15-5. Østerrike fikk to kjappe reduseringer, men klarte ikke å stanse gjestene bakover i banen. Det gode norske spillet fortsatte inn mot pause, oss stillingen stod 18-9 i norsk favør til pause.

Etter pausen prøvde Østerrike seg på 7 mot 6-spill, men godt norsk forsvarsspill forhindret dem å få noe ut av overtallsspillet. Det tok fem minutter før hjemmelaget fikk sin første scoring, og da hadde Håndballjentene økt ledelsen til 21-9. Østerrike stod offensivt i forsvar, og lykkes til tider med det. Den neste perioden fikk Østerrike et par reduseringer, men Håndballjentene ledet stadig med 15 mål.

Da det var ti minutter igjen, hadde Håndballjentene økt til 32-15. Litt unøyaktigheter fremover i banen førte til at lagene spilte jevnt. Det ble 7-7 de siste ti minuttene, men Håndballjentene vant komfortabelt 39-22.

Håndballjentene møter Ungarn i neste EURO Cup-kamp. Kampen spilles 04. april i Åsane. Kampen kan du se på TV 2 kl. 19.15.