EINDHOVEN, NETHERLANDS - MARCH 2: Vilde Ingstad of Norway during the Golden League Women  match between Norway and Denmark at Indoor Sportcentrum Eindhoven on March 2, 2023 in Eindhoven, Netherlands (Photo by Henk Seppen/Orange Pictures)
Vilde Mortensen Ingstad ble Norges toppscorer med seks mål

Håndballjentene med storseier mot Østerrike!

Det ble aldri spennende da Håndballjentene beseiret Østerrike 43-22 i EHF Euro Cup.

Håndballjentene tok EM-gull i 2022, og er dermed allerede kvalifisert til europamesterskapet som går av stabelen i slutten av 2024. Samtidig som andre nasjoner spiller EM-kvalifisering, møter Norge vertsnasjonene Ungarn, Sveits og Østerrike i EHF Euro Cup. Etter to kamper er Norge ubeseiret, og onsdag kveld var det klart for det første møtet mot Østerrike.

Østerrike scoret kampens første mål, men etter de første minuttene var det Håndballjentene som tok over styringen. Da førsteomgangen var halvspilt, sendte Vilde Mortensen Ingstad Norge i en firemålsledelse med sin femte (!) nettkjenning. Stillingen var blitt 10-6 i Halden.

Østerrike reduserte en gang, før Norge dro ytterligere i fra, og da kampen var halvspilt hadde avstanden økt til ni mål. Da spillerne gikk i garderoben var stillingen blitt 19-10.

Også i andreomgang var det Østerrike som stod for første nettkjenning. Etter det utviklet spillet seg som det hadde gjort i den første omgangen. Norge hadde høyt tempo og satte mål på mål frem til det var avstanden hadde blitt 20 da en halv omgang gjenstod.

Etter en østerisk time-out fikk bortelaget fart på sakene, og satte fire reduseringer like etter den korte hvilen, og stillingen var blitt 35-19. Nærmere enn det kom aldri Østerrike og da kampen var over viste tavlen 43-22. Norges kaptein Stine Bredal Oftedal satte alle sine fire sjanser og ble kåret til Norges beste spiller.

Håndballjentene spiller sin neste kamp mot Østerrike søndag 3. mars. Kampen starter kl. 16.00 og kan følges på TV3+ og Viaplay.