Lois Abbingh Vipers
Lois Abbingh ble Vipers' toppscorer med fem mål.

Metz beseiret Vipers i Champions League

Det var lenge jevnt da Vipers besøkte Metz, men det var det franske laget som sikret seieren i sluttminuttene.

Etter lørdagens hyllest, der de ble kåret til årets lag under Idrettsgallaen, var Vipers klare for mesterligakamp søndag kveld. På motsatt banehalvdel sto Metz. Da lagene møttes i Kristiansand i oktober, endte det med tomålsseier til de franske gjestene. Også denne gangen var Metz to mål foran da siste fløyte gikk. Oppgjøret endte 31-29.

Åpningsminuttene var alt annet enn målrike, og først etter tre minutter stod Metz for kampens første scoring. Minuttet senere åpnet Vipers også scoringskontoen. Etter en god periode av det norske bortelaget, hadde de opparbeidet seg en tremålsledelse, og Metz’ trener la ned time-outkortet på stillingen 3-6.

Hjemmelaget brukte den korte hvilen effektivt, for da førsteomgang var halvspilt var stillingen utlignet til 7-7. Metz holdt på initiativet og få minutter senere var det bortelaget som var tre mål foran.

Vipers kjempet seg tilbake i siste del av førsteomgang, og med en dyktig Katrine Lunde mellom stengene, kunne rosatrøyene gå til pause med en knepen ledelse. Stillingen var blitt 13-14.

Vipers startet sterkest også etter sidebyttet og økte ledelsen sin før Metz våknet til. Etter noen raske reduseringer stod det uavgjort, og ti minutter ut i omgangen var det hjemmelaget som tok føringen da stillingen ble 19-18.

Vipers kjempet for å tette ledelsen, men Metz var stadig ett og to mål foran. Hjemmelagets hurtige kantspillere straffet Vipers for enhver feil, og da sju minutter gjenstod var avstanden blitt fire mål på stillingen 28-24.

Det ble tøft for gjestene i sluttminuttene. På det meste var Metz seks mål foran, og Vipers måtte se at slaget var tapt før tiden rant ut. Vipers pyntet på resultatet, men det endte med tomålstap i dette oppgjøret også. Stillingen ble 31-29.

Vipers spiller sin neste kamp mesterligakamp I Aquarama Kristiansand lørdag 13. januar kl. 18:00.  De møter Krim Mercator Ljubljana og kampen kan følges på handball-kanalen.tv.