Camilla Herrem ble nok en gang toppscorer, og kunne notere seg for seks nettkjenninger i kveld.

Håndballjentene klare for kvartfinale

Med overbevisende 34-21-seier mot Slovenia i kveldens kamp, er Norge klare for kvartfinale i VM.

Håndballjentene har foreløpig sust gjennom gruppespillet, og i den første kampen i hovedrunden tok de en komfortabel seier mot Angola. Allerede i kveld kunne Håndballjentene sikre seg en kvartfinaleplass, dersom de vant mot Slovenia, som var kveldens motstander.

Slovenia skulle gi god motstand til de norske håndballjentene i førsteomgang. Storskytteren Ana Gros gjorde seg gjeldende fra start, både med scoringer og assister. På andre siden av banehalvdelen var det derimot Henny Rreistad som utmerket seg, og scoret tre av de fem første norske målene. Ti minutter ut i kampen var stillingen 5-5.

Norge økte til en tomålsledelse halvveis i omgangen, men Slovenia hang godt med og utliknet like etter. De neste seks minuttene skulle derimot Håndballjentene skape en god luke ned til de slovenske jentene. Det startet med et klassisk Deila-gjennombrudd og påfølgende straffescoring fra Nora Mørk. Sistnevnte satte nok en syvmeter, og da Ingvild Bakkeruds suser førte Norge foran med fire, måtte Slovenias trener legge ned timeoutkortet.

Med i kampen ble også Katrine Lunde som begynte å plukke baller. Camilla Herrem fortsatte der hun slapp mot Angola, og fikk sin tredje nettkjenning like etter slovensk timeout. Da stod stillingen 13-8 med seks minutter igjen. Norge beholdt femmålsledelsen inn til pause, og stillingen var 17-12.

HHenny Reistad gjorde en god figur i førsteomgang.

De norske håndballjentene fortsatte der de slapp før pause, og fortsatte å øke ledelsen. Katrine Lunde sorterte seg for flere fine redninger, som videre førte til flere kontrings- og ankomstmål. Etter ti minutter scoret Camilla Herrem sitt sjette mål, og Norges sjette mål etter hvilen, mens Slovenia kun hadde scoret tre. Stillingen var 24-15.

Silje Solberg kom inn mellom stengene og fikk en redning på første forsøk. Det gode målvaktsspillet fortsatte, samtidig som ledelsen økte. Til tross for en periode med godt slovensk målvaktsspill, klarte ikke Slovenia å komme noe nærmere. Håndballjentene gjorde jobben bakover i banen, og kunne etter hvert fortsette å øke ledelsen. 47 minutter ut i kampen var stillingen 27-17.

Flere spillere fikk prøve seg på banen, og leverte godt da de fikk sjansen. Ledelsen fortsatte å øke, og det hele endte til slutt 34-21 til Norge. Seier i kveldens kamp betyr at Håndballjentene er klare for kvartfinale. Men først skal de møte Frankrike i den siste kampen i hovedrunden.

Nora Mørk var godt fornøyd etter kampen, og sa følgende til TV3/Viaplay:

– Jeg syns Slovenia har et ok lag, men vi visste i forkant at de har få kvalitetsspillere. Derfor skulle vi bare fortsette å kjempe på. Det var også gøy å sitte på benken og se den sterke rekka vi har, for vi har en god bredde i laget. Men vi er litt ukritiske, så vi må få inn litt kynisme mot Frankrike på søndag, sa hun.

Kampen mot Frankrike spilles altså på søndag (10.12) kl. 20.30, og den kan du se på Viaplay / TV3.