Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20231206 Henny Reistad og Camilla Herrem.jpg
Henny Reitstad og Camilla Herrem var nok en gang solide for Norge.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

God start på hovedrunden for Håndballjentene

Etter en supert første omgang, ble det seier 37-19 over Angola i den første kampen i hovedrunden.

For to uker siden møttes Norge og Angola i åpningskampen i Posten Cup på Hamar, det var VM-lagenes første oppkjøringskamp. Den gang ble seier 32-24 til Håndballjentene.

Så har begge lag spilt seg varme i VM og stilte mer samspilte til hovedrundens første kamp i Trondheim. Etter de første 10 minuttene sto det 4-4 på tavla, men så startet Håndballjentene et kontringsspill tatt rett ut fra læreboka: Redning av Silje Solberg-Østhassel, lang ball til Camilla Herrem som løp i rekordfart mot Angolas mål, hentet ballen med en hånd og satte den sikkert i nettet med ulike skuddvarianter hver gang. Det ga pauseresultatet 20-9 til hjemmelaget.

Publikum i Trondheim hadde virkelig møtt opp for å støtte Håndballjentene, hele 6.800 hadde tatt veien til Trondheim Spektrum for å være med på VM-festen. Etter pause kom Katrine Lunde inn i Norges mål, og landslagssjefen rullerte en del på de norske spillerne. Årets VM-debutant Maja Furu Sæteren, fikk sette inn to sjumeterskast og Kristine Breistøl fikk finsiktet skuddarmen sin og scoret fra 10-12 meter. På Angolas side leverte målvakten en rekke viktige redninger, ellers ville den norske seieren blitt enda større. Kamprapporten viser at alle de norske utespillerne som var på banen kom på scoringslista.

I de andre kampene i Hovedrunde II ble resultatet 27-31 mellom Sør-Korea og Slovenia, mens Frankrike tok en komfortabel seier 41-27 over Østerrike. 

Fredag 8. desember spilles det nye kamper i hovedrunden, i Trondheim spilles de slik:

Kl. 15.30 Østerrike - Angola
Kl. 18.00 Sør-Korea - Frankrike
kl. 20.30 Slovenia - Norge

KAMPFAKTA
VM 2023, kvinner – gruppespill
Norge – Angola 37-19 (20-9)

DNB Arena, Trondheim
Toppscorer Norge: Camilla Herrem - 7 mål
Toppscorer Angola: Albertina Da Cruz Kassoma, Marilia Jacinta José Quizelete, Chelcia Cristina Gabriel og Azenaide Carlos - alle 3 mål-.
Utvisninger: Norge 1x2 min., Angola 2x2 min.

Se utfyllende kamprapport.
Se mer om VM 2023
Se mer på IHFs mesterskapsside