Line Strand-Larsen
Line Strand-Larsen.

Sterk seier etter godt forsvarsspill

Solid defensivt spill ble kombinert med gode trekk fremover da U-jentene slo Portugal 31-24 i Scandiberico.

I den første av tre kampene i Scandiberico møtte U-jentene (LK06) Portugal. Disse hadde møttes så seint som i sommer under EM, der Norge vant med fire mål.

I torsdagens kamp startet begge lag med stødig forsvarsspill, slik at de første minuttene ble målfattige. Det sto 2-2 etter de 10 første minuttene.

Gode redninger fra målvakten sammen med et kompakt forsvar sørget for at Norge stilte sterkt bakover. Samtidig var Portugal også solide defensivt, noe som førte til begge landene var like langt etter 25 minutter.

En sterk innsats fra U-jentene inn mot 30-minutterssignalet førte til  tremålsledelse til pausen - 14-11 til Norge.

De første minuttene i andre omgang startet med høy intensitet, der Norge stod støtt og scoret flere ganger etter kontringer. Starten på den andre omgangen var jevn, der Norge holdt seg to-tre mål foran Portugal.

Halvveis i andre omgang ledet U-jentene med fem mål, den største ledelsen til da under kampen.

Norge økte femmålsledelsen videre etter dette, slik at stillingen til slutt ble 31-24. Norges toppscorer Line Strand-Larsen (8 mål) ble etter kampen utpekt som banens beste spiller.

U-jentenes to neste kamper i Scandiberico er mot Sverige og Spania. Kampen mot Sverige spilles i morgen (fredag), med avkast klokken 17.30. Den siste kampen spilles lørdag 20.00.