Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Line Strand-Larsen
Line Strand-Larsen var kampen store spiller med hele 11 nettkjenninger, og ble fortjent kåret til Norges beste spiller.
Foto: Svein André Svendsen

EM-seier for U-jentene mot Portugal

U-jentene hentet seg opp fra gårsdagens tap mot Nederland, og beseiret Portugal 31-27.

U-jentene (LK06) er i Montenegro for å spille U17 EM, hvor de i gruppespillet skal møte Nederland, Portugal og Danmark. Torsdag ble det tap i åpningskampen mot Nederland, og det var dermed et revansjesugent norsk lag som møtte Portugal fredag kveld.

U-jentene fikk en lovende start på sin andre EM-kamp, men lagene var jevnspilte i åpningsminuttene. De norske jentene var effektive i å utnytte portugisernes tekniske feil, og var dermed foran 7-5 etter kvarteret spilt.

Norge beholdt initiativet i hele den første omgangen, men portugiserne holdt seg tett på. Kantspillerne Line Strand-Larsen og Vilde Janbu Fresvik var toneangivende i første omgang, og deres bidrag var avgjørende for Norges 16-13 ledelse til pause.

U-jentene fortsatte det gode spillet etter pause, hvor Mali Halldorsson fortsatte å styre det norske spillet i begge ender av banen. Norge var flinke til å utnytte lukene i det portugisiske forsvaret, og nevnte Strand-Larsen fortsatte å bøtte inn mål også etter hvilen.

Etter en god start på omgangen stoppet det litt opp for Norge, og Portugal innhentet store deler av den norske ledelsen. Norge klarte ikke å riste av seg portugiserne, som kun var ett mål bak på stillingen 24-25 da det gjenstod ti minutter.

Norge hentet seg inn, og klarte å opparbeide seg en liten luke i sluttminuttene. Flere av U-jentene fikk vist seg fram, hvorav Norges målvakt Malin Rustad Wasbrekke vartet opp med viktige redninger i sluttminuttene. Norge fikk dermed revansje i EM, etter å ha beseiret Portugal 31-27.

Siste gruppespillkamp for U-jentene spilles søndag 13:30 mot Danmark. Kampen kan følges på ehftv.com.

KAMPFAKTA
U-jentene (LK06) - U17-EM, gruppespill
Portugal – Norge 27-31 (13-16)
Morača Sports Center, Podgorica, Montenegro
Toppscorer Norge: Line Strand-Larsen – 11 mål
Toppscorer Portugal: Giovana Moniz – 9 mål
Utvisninger: Norge 3x2min, Portugal 4x2min

Se fullstendig kamprapport.
Les mer om EHF EM J17. 
Les mer om U-jentene (LK06).