Arendal 20230225.
Jublende Kolstads spiller Sigvaldi Björn Gudjonsson i aksjon under andre semifinale for menn mellom Kristiansand og Kolstad under NM i Håndball lørdag.

Poengdeling i Paris onsdag kveld

Kolstad spilte uavgjort mot Paris Saint-Germain i kveldens CL-oppgjør. Og for en intens kamp det ble!

Kunne tro flytte fjell, enda en gang? Nøyaktig én uke etter maktdemonstrasjonen i Trondheim Spektrum, gjestet Kolstad Stade Pierre de Coubertin i Paris for returkampen i Champions League.

Seieren på hjemmebane sikret Kolstad tredjeplass i gruppen, bare ett poeng bak andreplassen som gir direkteavansement til kvartfinalen. Men Kolstads gruppe i Champions League er jevnere enn hva vanlig er. Samme dag som Paris Saint-Germain tok imot rødtrøyene, riktnok hvitkledt for kvelden, fra Trondheim, slo Pick Szeged Pelister på bortebane med ett mål, og klatret dermed forbi Kolstad og opp på tredjeplass. I kampen mellom Aalborg og Kiel endte det med poengdeing i Danmark.

Med andre ord var det mye spenning knyttet til kveldens møte. Kommentatorene fordøp seg i statistikk og sannsynlighet. Spillerne selv derimot, virket både iskalde og tent – samtidig.

Kampen startet på sett og vis som det forrige møtet. Prandi, Steins og Tønnesen satte mål for PSG. Sagosen, Gudjonsson og Rød svarte med samme mynt – favør Kolstad.

Det ble med andre ord tett to tredeler av den første omgangen. Da begynte gjestene fra Trondheim virkelig å vise seg fram. Beleilig nok fikk PSG en tominutter. Dernest en til, etter at Bergerud ble skutt midt i fjeset. Jammen ble det tellefeil på benken også, og på et tidspunkt stod PSG med bare tre utespillere på banen!

Det lyder som et drømmescenario, men PSG kom seg egentlig tålelig godt ut av. Men så redder Bergerud et viktig nærskudd. Så kontrer Sagosen. Så stuper Rød gjennom, igjen. Publikum være rystet da Kolstad lå foran med fem.

De siste minuttene før hvilen tente Elohim Prandi nok en gang et håp blant de franske supporterne. Til pause var stillingen 13-15.

I begynnelsen av den andre omgangen fløt det fortsatt godt for Kolstad, men så var det som om PSG overtok roret, og staket kursen. Først kom hjemmelaget à jour (som de vel ville sagt selv?). Så kom de foran. Tyve minutter ut i andre omgang var målfordelingen omtrent akkurat motsatt av hva den var tyve minutter ut i første. PSG ledet 25-22.

Det ble ulidelig spennende de siste minuttene i Paris. Lenge, eller i alle fall det som virket som lenge, lå lagene likt på 27-27. Da det dømmes sju-meter til Kolstad blir hjemmepublikummet rasende. Men desto mer lykkelige da det blir redning. Eller bom, alt ettersom. Og PSGs Prandi scorer motsatt vei. Selvfølgelig gjør han det.

Så setter Gøran Johannessen er nydelig skudd i krysset fra 11 meter, og uavgjort er igjen et faktum. Og akkurat nå virker det nesten som seier. Tross iherdige diskusjoner i time-outen tretten sekunder før slutt, og tross et direkte frikast da det gjenstod to sekunder, endte det uavgjort i Paris onsdag kveld.

Kolstad vant de to kampene sammenlagt 64-59.

PSG Handball – Kolstad Håndball 28-28 (13-15)