Kolstad briljerte – og vant med fem (!) mål over PSG

Det ble tett, tøft og vanvittig spennende da Kolstad tok imot PSG til CL-oppgjør i Trondheim.

Kolstad tok imot det franske storlaget Paris Saint-Germain i et utsolgt (!) Trondheim Spektrum til gruppespillkamp i Champions League onsdag kveld. Før kampstart var PSG nummer to i gruppa. Kolstad var nummer fem.

Det var med andre ord ingen tvil om hvem som var favoritter før onsdagens oppgjør. Likevel hersket det heller ingen tvil om at en fullsatt arena trigget trønderne.

Lagene fulgte hverandre så tett som over hodet mulig de første tyve minuttene. Men, i motsetning til i (i alle fall barne-)fotballen, hvor det at spillet foregår på motsatt banehalvdel er utelukkende positivt, kan kanskje ikke det samme sies om håndball på toppnivå. Kolstad brukte lang tid i mange angrep. PSG på sin side var langt mer effektive. Kontra- og ankomstspillet til laget fra nord-Frankrike var – som fryktet – hurtig og ekstremt presist.

Til pause var gjestene foran med to og stillingen 14-16.

Da den andre omgangen startet, fulgte Kolstad PSGs suksessoppskrift. Da bare fire minutter var spilt, hadde Kolstad scoret fem mål. Like oppløftende var det selvsagt ikke at PSG hadde satt akkurat like mange.

Den 2.07 meter høye Kamil Syprzak skapte problemer på linja for Kolstad de gangene PSG spilte etablerte angrep. Luc Steins og Elohim Prandi skapte også trøbbel.

Men Kolstad hadde en Sagosen i storform. En Gøran Johannessen som tok ansvar. En Rød som virket som om han spilte med hjertet utenpå drakta. Og en Bergerud som berget viktige baller.

Etter ti minutter spill var stillingen 25-25. Fire minutter senere var hjemmelaget to foran. To minutter senere var ledelsen doblet.

Mot slutten av kampen inviterte Kolstad gjestene med i kampen igjen. Et par feilpasninger på hjemmelaget resulterte umiddelbart i franske nettkjenninger. At Kolstad kom i undertall akkurat samtidig som det begynte å halte litt, virket som elendig timing.

Heldigvis hadde Magnus Abelvik Rød både selvtillit og selvinnsikt. «Høvdingen» var delaktig og avgjørende i omtrent alle angrep. Men han var ikke alene.

Da Simen Lyse satte sitt sjette mål for Kosltad for kvelden, var hjemmelaget fem (!) foran, og seieren var på sett og vis et faktum. At Bergerud reddet en 7-meter i siste spillesekund, gjorde kvelden komplett.

Kolstad Håndball vant over Paris Saint-Germain. From Trondheim with love!

Returkampen spilles i Paris 22. november klokken 20:45.

Kolstad Håndball – PSG Handball 36-31 (14-16)