Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NOR-NED
Alexander Blonz var sikker både fra kant og straffemerket, og noterte seg for ni scoringer.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Tap etter sterk sluttspurt fra Nederland

Norge slet defensivt, og plagdes med feil og skuddbom i sluttminuttene av kampen som endte 33-37.

Gjensidige Cup er godt i gang, og etter tap mot Danmark, var det et sultent lag som entret Sotra Arena. På motsatt banehalvdel stod Nederland.

I de første spilleminuttene viste Håndballgutta styrke i forsvar, og Kristian Sæverås leverte solid målvaktspill. Selv om Nederland scoret kampens første mål, svarte Petter Øverby raskt med en kontring, og dermed var stillingen 1-1. Lagene fulgte hverandre tett i åpningsminuttene, men etter to raske assist fra Harald Reinkind til Øverby, kom Håndballgutta i føringen med 4-2.

Norge beholdt tomålsledelsen, og utnyttet det utgrupperte nederlandske forsvaret, noe som ga dem mange gode målsjanser. Alexander Blonz var sikker både fra straffemerket og fra kanten, og scoret sitt fjerde mål omtrent halvveis i omgangen. Da var stillingen 10-7.

Kolstad-spilleren Simen Lyse kom inn og gjorde en god landslagsdebut, og fikk sin første landslagsscoring etter få minutter på parketten. Sammen med resten av håndballgutta, økte de ledelsen til 13-8.

Det ble mange mål i den første omgangen, i begge ender av banen. Norge hadde utfordringer med å stoppe Nederland defensivt. Gjestene utnyttet at Håndballgutta brukte tid på å etablere seg i forsvar, og i en periode i slutten av omgangen scoret Nederland omtrent i hvert angrep. Norge beholdt likevel ledelsen, og lagene gikk til pause da stillingen var 23-19.

NOR-NED
Harald Reinkind gjorde en god figur for Norge med sine fire scoringer og fine assister.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Etter hvilen tok det nærmere syv minutter før Nederland fikk sin første scoring. Fremover i banen hadde Norge derimot litt uflaks, for de kom til gode sjanser, men slet med å få ballen i nettveggen. Ti minutter ut i omgangen var stillingen 26-22. 

De neste minuttene var det jevnt mellom de to lagene, og Nederland tok innpå. Omtrent halvveis i omgangen var stillingen 28-26, men det tok ikke lang tid før Håndballgutta hadde tatt tilbake firemålsledelsen.

De norske gutta fortsatte å slite bakover i banen. Nederlenderne var raske og skapte store rom i det norske forsvaret. Ni minutter før slutt kastet den nederlandske målvakten i åpent norsk mål, og like etter fikk de et kontringsmål. Da hadde gjestene redusert til 31-30.

Med norske feil og bom, tok det ikke mange minuttene før Nederland tok over ledelsen. Da det var fem minutter igjen av kampen, satte de inn 32-33. Gjestene fortsatte å øke ledelsen, og med drøye to minutter igjen, lå Nederland foran 35-32.

Blonz bestemannspremie
Alexander Blonz fikk prisen som Norges beste spiller.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Nye feil og bom fulgte de norske gutta de siste spilleminuttene. Det endte til slutt med tap 33-37.

I morgen, søndag 5. november, møter Håndballgutta Spania i den siste kampen av Gjensidige Cup. Avkast er 16.45 og kampen kan du se på TV 2/Play.

KAMPFAKTA
Golden League Gjensidige Cup, menn
Norge – Nederland 33-37 (23-19)
Sotra Arena
Toppscorer Norge: Alexander Blonz med ni mål
Toppscorer Nederland: Kay Smits med syv mål
Utvisninger: Norge 3x2 min., Nederland 3x2 min.

Fullstendig kamprapport
Mer om Golden League Gjensidige Cup