NOR-DEN
Kristian Sæverås sto godt for Norge mot Danmark.

Håndballgutta tapte etter jevn kamp mot Danmark

Norge klarte ikke å stoppe de danske verdensmesterne, og tapte 24-27 da Gjensidige Cup startet torsdag.

Danmark tok føringen fra start i Sotra Arena, men Norge var flere ganger likt med trippel-verdensmesterne før pause.

Kristian Sæverås reddet sjumeterkast da Mikkel Hansen var tilbake for Danmark. For Norge var Henrik Jakobsen tilbake i dette oppgjøret, der hjemmelaget lå to mål bak ved halvspilt 1. omgang.

Kristian Bjørnsen sørget for at Norge var likt på 8-8 bare halvannet minutt senere. En ny redning fra Sæverås ga ny mulighet til norsk ledelse, men Norges forsøk ble reddet og det var danskene som igjen kom målet foran.

Norge la om til 7-6-spill, men det var ikke helt vellykket. Danskene kom etter hvert fire mål foran. En nydelig scoring av Tobias Grøndahl sørget for at Norge var bare tre mål bak etter en omgang der Sander Sagosen og Magnus Gullerud fikk skryt for sin innsats.

NOR-DEN
Sander Sagosen og Norge spilte likt med danskene etter pause.

Gøran Johannessen fikk et slag mot kneet i klubbkamp sist, men spilte mot Danmark. Det var heldigvis ingen kneskade, men han står over resten av kampene i Golden League.

Fire mål på rappen for Norge midtveis i den siste omqangen sørget for at de kun lå bak 20-21 da det gjensto 13 minutter av oppgjøret – men etter åtte minutter endte danskenes scoringstørke.

Danskene økte litt igjen og tok til slutt seieren, men dette var en veldig god kamp at Håndballgutta.

Landslagssjef Jonas Wille var mellomfornøyd etter kampen.

– Perioder av kampen var veldig bra. Det skal også sies at vi tester ut litt smågreier, og bryter rytmen når det går bra for å prøve ut ting. Da det så ut til at vi ble hektet av fightet vi oss inn, men da vi kan komme opp på uavgjort mot slutten og kan avgjøre, brenner vi litt og kommer 2-3 mål bak igjen isteden. Det svinger litt for mye, sa han til TV 2.

Spania og Nederland er de to andre lagene i turneringen. Det ble spansk seier 39-28 da lagene møttes før Norges kamp.