Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 Tobias Grøndahl.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Elverum med nytt knepent tap mot Flensburg

En uke etter forrige møte i European League tok Flensburg en ny seier mot Elverum. Resultatet ble 38-35.

Tirsdag var det duket for en ny kamp i European League for Elverum, nok en gang mot Flensburg. Da lagene møttes for en uke siden var det Flensburg som trakk det lengste strået, og vant 33-32 på Elverum.

Lagene føk ut av startblokkene og spilte jevnt i åpningsminuttene. Tempoet var høyt, og det var tydelig at begge lag ønsket å banke ballen i mål. Lagene vartet opp med tøft forsvarsspill og hurtig angrepsspil, og ved halvspilt førsteomgang ledet Elverum 9-8.

Elverum ble hardt straffet av et heltent Flensburglag da de gjorde feil fremover i banen, som ti minutter før pause hadde gått opp i en tremålsledelse. Tobias Grøndahl spilte medspillerne sine gode i angrep, men laget hadde større problemer bakover. Flensburgs linjespillere fikk blant annet store rom å boltre seg i.

De gjenværende minuttene før pausen utfoldet seg relativt likt, hvor Flensburg gikk til pause med en 19-15-ledelse.

Lillehammer 20221006. 
Elverums Sindre Heldal under kampen i håndball mellom Elverum og Barcelona i Håkons hall.
Foto: Annika Byrde / NTB
Foto: Annika Byrde

Etter en intens første omgang preget av mange to-minutters utvisninger, opprettholdt hjemmelaget sitt solide spill etter hvilen. Elverum ønsket å sette press på Flensburg, men det tyske laget beholdt initiativet i kampen.

Patrick Helland Anderson kom inn for Elverum og scoret tre raske mål bak Flensburgs målvakt. Til tross for dette klarte hjemmelaget å øke ledelsen, og med 15 minutter igjen var de foran med syv mål.

Lukas Jørgensen imponerte stort for Flensburg, og skapte utfordringer for Elverums forsvar. Det norske laget ga imidlertid ikke opp og kjempet tappert på begge sider av banen. Med fem minutter igjen hadde Elverum redusert til 32-35.

Elverum ga aldri opp, men det betydelige forspranget Flensburg opparbeidet seg i starten av andre omgang førte til at de hvitkledde ikke klarte å innhente dem. Resultatet ble dermed 38-35 i favør Flensburg, i en målrik og hektisk kamp.

KAMPFAKTA
EHF European League Men – Gruppe E
Flensburg - Elverum 38-35 (19-15)
Campushalle, Flensburg, Tyskland
Elverums toppscorer: Kassem Awad – 6 mål
Flensburgs toppscorer: Lukas Lindhard Jørgensen – 12 mål
Utvisninger: Elverum 7x2 minutter, Flensburg 6x2 minutter + 1 rødt kort.

Se fullstendig kamprapport her
Følg EHF European League!
Les mer om norske lag i Europa