Arendal 20230225.
Elverums spiller Tobias Schjølberg Grøndahl jubler etter scoring under første semifinale for menn mellom ØIF Arendal og Elverum under NM i Håndball lørdag.
Tobias Grøndahl ble kåret til banens beste. Bildet er hentet fra en tidligere kamp.

Knepent tap mot sveitsiske Kadetten

Tross en bedre andreomgang, klarte ikke Elverum-gutta å hente inn ledelsen i kampen som til slutt endte 32-30.

Elverum fikk en god start på gruppespillet i European League, og tok seieren 37-25 mot HC Loven-Cetinje i forrige kamp. I kveldens kamp var det sveitsiske Kadetten som stod på motsatt banehalvdel.

Elverum startet kampen godt, og kunne notere seg for kampens første mål og påfølgende målvaktsredning. Forsvarsspillet var godt i åpningsminuttene, men det gjaldt begge lag. Etter syv minutter var stillingen 2-1 i favør Kadetten, og det skulle ta enda et minutt før Elverum fikk sin andre scoring i kampen. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, og etter ti minutter var stillingen 4-3 til hjemmelaget.

Kadetten skulle så få en liten luke i ledelsen sin. Halvveis i omgangen hadde de økt til 8-5. Småslurv og feilpasninger preget Elverum-guttene, og det sveitsiske laget beholdt overtaket i de kommende minuttene.

En undertallsperiode ti minutter før pause gjorde at Kadetten kunne øke ledelsen til 13-8 etter flere scoringer på åpent mål. Elverum fortsatte å slite med å stoppe Kadetten defensivt, og løste det heller ikke fremover. Kadetten kunne derfor øke ledelsen inn til pause, og da dommeren blåse av førsteomgangen, var stillingen 18-12.

I de første minuttene av omgangen spilte lagene jevnt, men Elverum klarte likevel ikke å tette ledelsen noe særlig. De slet fremdeles fremover i banen, og måtte jobbe hardt for hver reduseringsmulighet de skulle få. Kadetten sin Torben Matzken ble en plage for elverumsforsvaret da han satte tre kjappe og sørget for 24-17 etter ni minutter.

Elverum spilte seg godt inn, og var i en bedre periode både fremover og bakover i banen de neste minuttene. Drøye to minutter senere hadde de redusert til 20-24. De fortsatte det gode forsvarsspillet, og halvveis i omgangen var Elverum tre mål bak etter at Tobias Grøndahl fikk sin tredje nettkjenning.

Sakte, men sikkert kunne Elverum nærme seg utlikning, da de lenge lå kun to mål bak. De hvitkledde kom stadig til gode sjanser, men klarte ikke alltid å få ballen forbi Kadettens målvakt. De hang likevel godt med, og det stod 29-27 til hjemmelaget da det gjenstod seks minutter av kampen. Ulikningen uteble dessverre for Elverum, som til tross for en god innhenting ikke klarte å få overtak i kampen. Det hele endte 32-30 til Kadetten.

Elverum møter Flensburg på hjemmebane i sin neste gruppespillkamp. Den spilles 14. november kl. 18.45.