Lillehammer 20231007.
Elverums Tobias Schjølberg Grøndahl under eliteseriekampen i håndball mellom Elverum og Kolstad i Håkons Hall.
Tobias Grøndahl satte standarden for Elverum fra start i kampen mot Lovcen. Bildet er fra en tidligere kamp.

Elverum-seier i første kamp i European League

Det ble seier i første kamp i EHF European League for Elverum, som vant 37-25 over Lovcen.

Mot Elverum startet gjestene med 5:1 i forsvar, men tre mål av Tobias Grøndahl og gode redninger av målvakt Robin Haug sørget for at Elverum ledet 4-1 etter seks minutter da gruppespillet i EHF European League endelig var i gang.

Etter kampen ble Haug kåret til kampens beste spiller. Grøndahl traff på sine fire første forsøk i kampen og satte standarden for Elverum fra start.

Den montenegrinske seriemesteren Lovcen fra Cetinje i Montenegro var i Norge også forrige sesong. Da vant Runar sammenlagt i dobbeltmøtet i 2. runde i EHF European Cup etter storseier hjemme.

Lovcen klarte å henge seg fast på Elverum, og like etter en timeout åtte minutter før pause hadde gjestene redusert Elverums ledelse til to mål, 13-11.

Etter åtte sesonger i EHF Champions League deltar Elverum for første gang i EHF European League, som er utvidet til 32 lag og har endret format på herresiden denne sesongen. Elverum er eneste norske lag i turneringen. De to beste lagene i hver gruppe går til hovedrunden.

I de første fem minuttene etter hvilen raste Elverum fra gjestene. De vant perioden 6-2 og ledet 23-15 da Lovcen så seg nødt til å ta timeout. Sondre Heldal scoret fire mål til stor jubel fra Taiga’n i denne perioden.

Lillehammer 20221006.
Elverums Sindre Heldal under kampen i håndball mellom Elverum og Barcelona i Håkons hall.
Sindre Heldal scoret til sammen åtte mål for Elverum mot Lovcen. Bildet er fra en tidligere kamp.

Halvveis i sluttomgangen hadde Elverum kommet seg ti mål foran gjestene og ledet 28-18.

Kasper Lien bidro med fem av sine totalt sju scoringer det siste kvarteret. Gledelig var det også at Endre Langaas var tilbake på banen for Elverum mot slutten av oppgjøret.

Flensburg mot Kadetten, det andre oppgjøret i gruppe E, spilles senere onsdag kveld.