Gøran Johannessen Kolstad
Gøran Johannessen ble kampens toppscorer med åtte nettkjenninger.

Tomålstap mot sterkt Kielce-lag

De polske gjestene fikk virkelig kamp da de kom på besøk i Trondheim, men slo til slutt hjemmelaget 30-32.

Kolstad tok en overbevisende seier mot Pelister i sin Champions League-debut, men kveldens kamp, mot polske Instrustria Kielce, var imidlertid ventet å bli tøffere. Med andreplass i Champions League de siste to årene, skulle Trondheims-gjengen virkelig få testet kreftene sine.

Gjestene fra Kielce åpnet ballet og satte kampens første mål. Tross en bom på første forsøk, skulle Magnus Gullerud sette lagets første ball i nettet i påfølgende angrep. Kampen var jevn fra begynnelsen, og begge lagene fulgte hverandre tett gjennom den første perioden. Etter drøye 15 minutter sto stillingen 6-6. I en periode slet Kolstad med å få ting til å klaffe offensivt, men de hindret likevel Kielce fra å få en betydelig ledelse. Med ni minutter igjen var stillingen 8-9.

Kolstad-gutta fortsatte å slite fremover i banen, hvor en god Kielce-målvakt stengte buret. To kjappe scoringer fra Kielce førte gjestene opp i en tremålsledelse, og etter nok en scoring, la Christian Berge ned timeoutkortet. De siste fem minuttene av omgangen var tøffe for Trondheimslaget, og Kielce fortsatte å øke ledelsen. Lagene gikk til pause på stillingen 11-17.

Kielce fortsatte å sette fart fremover i banen, noe som jevnt over plagde Kolstad i kampen, og scoret omgangens første mål. Men selv om Kielce fikk best start på omgangen, hentet Kolstad seg inn. Med tøft forsvarsspill og et par fine redninger fra Torbjørn Bergerud, stod stillingen 21-18 etter elleve minutter.

Det var god kok i hallen, både på banen og tribunen. Lagene spilte meget jevnt, og Kolstad-gutta lot ikke lenger bortelaget styre kampen. Ti minutter før slutt reddet Bergerud nok en ball, og Kolstad kunne redusere. Gabriel Setterblom satte fart og satte sin femte scoring, og stillingen var 24-27. Minutter senere skulle vi få kampens fineste mål, hvor Sander Sagosen sentret ballen bak ryggen til en Johannessen i stor fart på vei gjennom Kielces forsvar. Kolstad var nå to mål bak.

Det holdt likevel ikke helt inn for Kolstad-guttene. Tross en meget underholdende kamp, og en særlig god andreomgang, måtte de til slutt se seg slått 30-32.

28. september møter Kolstad kroatiske HC Zagreb i bortekamp. Kampen spilles kl. 18.45.