Thea Dyrhol Slenes
Thea Dyrhol Slenes scoret seks mål og ble kåret til Norges beste spiller

Danmark ble for sterke for U-jentene

Det var lenge jevnt da U-jentene møtte Danmark, men det endte med dansk firemålsseier 27-23.

U-jentene er for tiden i Montenegro for å delta i U17-EM.  Norge startet gruppespillet med en seier og ett tap mot henholdsvis Portugal og Nederland. Søndag var det klart for siste gruppespillkamp der Danmark stod på motsatt banehalvdel. Danskene hadde vunnet begge sine kamper og ledet gruppen før søndagens oppgjør.

Det var jevnt i åpningsminuttene, og begge lagene stod med fire mål da dobbelt så mange minutter var spilt. U-jentene skaffet seg en knepen ledelse, men etter stang ut i flere angrep på rad, var det danskene som tok føringen like etter omgangen var halvspilt. Stillingen var blitt 7-6.

Mali Halldorsson sørget for utligning med en lekker lobb fra straffemerket. Herfra fulgte lagene hverandre hakk i hæl, og det var ingen som skaffet seg noen betydelig ledelse. Da Danmark hadde mulighet til å ta en tomålsledelse snaut tre minutter før pause, vartet Malin Rustad Wasbrekke opp med en strafferedning. Danskene holdt likevel på en knepen ledelse, og stillingstavlen viste 11-10 da lagene gikk i garderoben.

Norge var effektive etter sidebyttet og før fem minutter var spilt hadde U-jentene en tomålsledelse. Etter en litt tregere start på den andre omgangen, våknet danskene til og utlignet stillingen noen minutter senere. Begge lag stod med 17 mål da ti minutter var gått.

Danmark beholdt initiativet i midten av andreomgang. Da ti minutter gjenstod var danskene tre mål foran Norge på stillingen 22-19. Etter to kjappe mål var Norge kun ett mål bak minuttet senere, og det skulle bli en spennende avslutning i den siste gruppespillkampen.

Danskene var effektive i angrepsspillet sitt og tok tilbake tremålsledelsen med under fem minutter igjen på klokken. De var disiplinerte i de siste minuttene, og brukte god til i angrep og stod sammen i forsvar. Norge klarte ikke å innhente ledelsen og det hele endte med en dansk firemålsseier. Resultatet ble 27-23.

Thea Dyrhol Slenes scoret seks mål og ble fortjent kåret til Norges beste spiller.

Norge endte på 3. plass i gruppa og skal ut i mellomspill. U-jentene møter Nord-Makedonia tirsdag kl. 13.30 og Romania onsdag kl. 15.45.