Portrett
Sturle Lea Nilsen og Guttelandslaget fikk en tøff jobb mot Slovenia i EYOF.

Vertsnasjonen ble for tøffe for Guttelandslaget i EYOF

LM06 møtte hard motstand mot Slovenia i EYOF-gruppespillet, og måtte til slutt se seg slått 40-30.

Denne uken spiller Guttelandslaget (LM06) EYOF i Slovenia, hvor de møter Island, Slovenia og Tyskland i gruppespillet. Etter et knepent tap mot Island i mandagens kamp, var det tirsdag klart for kamp mot vertsnasjonen Slovenia.

De to lagene spilte jevnt i starten av første omgang, men Slovenia hadde et lite overtak og lå foran 9-7 etter ti minutter. Bare minutter senere tok Guttelandslaget igjen ledelsen og utlignet, før de like før halvspilt omgang tok ledelsen i kampen. Norge økte deretter ledelsen til 12-10, men da slo vertsnasjonen tilbake og kom seg igjen til ledelse med rett over ti minutter igjen av omgangen.

Guttelandslaget kjempet for hvert mål, men Slovenia økte sakte ledelsen. Inn i omgangen siste tre minutter hadde Slovenia skaffet et rom på tre mål, som de holdt på inn til omgangens slutt. Norge gikk til pause bak på stillingen 18-21.

Ut fra pause kom de norske gutta til reduseringer, men de klarte ikke å stoppe angrepene til de slovenske gutta. Samtidig fikk de rødkledde dårlig treff på sine forsøk på mål og hadde noen tekniske feil, som gjorde at Slovenia kunne økte ledelsen til 28-20 etter ti minutter.

Utover i omgangen fortsatte Slovenia å øke ledelsen, som etter halvspilt omgang var på ti mål. Da fant Guttelandslaget et ekstra gir og startet opphentingen. Både forsvars- og angrepsspillet fikk et løft mot slutten av kampen og de norske gutta kom seks mål bak inn i kampens siste minutter. Den gode perioden med opphenting holdt ikke til kampens slutt, da Slovenia igjen økte ledelsen i de siste minuttene. Til slutt måtte de norske guttene se seg slått 40-30 av vertsnasjonen.

LM06 spiller sin siste kamp i gruppespillet onsdag klokken 20:30, hvor det møter Tyskland. Kampen kan du se på EOCTV.org.