Portrett
Det endte med tap i den første kampen i gruppespillet i EYOF for LM06.

Tap i første kamp i EYOF for LM06

Guttelandslaget kjempet en god kamp, men det endte med seier 34-32 til Island i første gruppespillkamp.

Denne uken deltar LM06 og LK06 på European Youth Olympic Festival (EYOF) i Slovenia. LM06 møtte Island i sin første gruppespillkamp mandag.

Det norske Guttelandslaget fikk en god start på kampen og kom tidlig opp i en ledelse. De kom til gode sjanser på mål, som sørget for ledelse 6-2 før de hadde spilt ti minutter. Island forsøkte å tette rommet, men de norske gutta ga seg ikke og fortsatte å øke ledelsen utover i første omgang.

Etter halvspilt omgang økte Guttelandslaget ledelsen til 10-5, men da begynte Island også å finne rom til scoringer. De reduserte ledelsen fra fem til to mål, men de norske gutta hentet igjen en firemålsledelse på 14-10 med under ti minutter igjen.

I omgangens siste minutter næret Island seg utligningen med stormskritt, da de reduserte ledelsen til 17-16 med to minutter igjen. Da tok Norge en timeout. Ut fra timeouten kom Island seg aldri til utligningen, derimot var det de norske gutta som fikk inn omgangens siste mål og sørget for ledelse 18-16 til pause.

Den andre omgangen startet med et brak, da Island brukt to og et halv minutt på å hente inn den norske lederen og utlignet til 19-19. Ni minutter ut i omgangen tok de for første gang ledelsen med 23-22 over Norge. Guttelandslaget fikk ikke treff på sine forsøk på mål, samtidig fortsatte Island å score på andre banehalvdel.

De blåkledde økte etter hvert til en firemålsledelse, som de beholdt utover i omgangen. Norge hang på og Island fikk ikke en større ledelse enn det, men det ble vanskelig for Guttelandslaget å ta igjen ledelsen.

I kampens siste minutter kom Norge nær, da de kom bak 31-33 med bare minutter igjen. Det holdt ikke helt inn, men begge lag scoret enda ett mål før kampens slutt. Etter en kjempeomgang i første, snudde det i andre og endte med seier 34-32 til Island.

Norge får en ny sjanse til å ta poeng tirsdag, da de møter Slovenia til kamp klokken 18:30. Kampen kan du se på EOCTV.org.