Tap mot Tsjekkia i mellomspillet

Tsjekkia ble for tøffe for Juniorjentene i siste mellomspillkamp, som måtte se seg slått 23-31.

Etter 29-23-seier i første kamp i mellomspillet mot Nord-Makedonia, var det Tsjekkia som stod for tur onsdag ettermiddag. Norge ledet sin mellomspillgruppe før dagens kamp, etter at dagens motstander spilte uavgjort mot Serbia.

Lagene var jevnspilte i åpningsminuttene, før Tsjekkerne tidlig gikk opp i ledelsen. Den Tsjekkiske målvakten var sentral da de hvitkledde økte ledelsen sin ytterligere. Etter ti minutter var stillingen dermed 7-3.

Tsjekkia hadde opparbeidet seg et godt utgangspunkt, men de norske jentene hang godt med. Norge reduserte til 7-10, men måtte se Tsjekkerne øke ledelsen til 7-14 kort tid etter.

Norge slet med å få tak på Tsjekkerne i forsvar, og klarte ikke å sette ballen bak den Tsjekkiske målvakten. Bertine Lunde fikk æren av å ende den ti minutter lange måltørken, men Tsjekkia hadde fortsatt å øke ledelsen. Juniorjentene var dermed bak 8-18 til pause.

Juniorjentene kom godt i gang etter hvilen, og reduserte til 13-20 fem minutter inn i omgangen. Norge hadde overtatt initiativet i kampen, men Tsjekkia hadde et godt forsprang fra første omgang. Stillingen var 16-21 etter 40 minutter.

Anna Janicijevic Malesevic hadde entret det norske målet som tredje målvakt for dagen, og gjorde sakene sine bra i starten av omgangen. Etter en god norsk start hadde Tsjekkerne hentet seg noe inn igjen, og ledet 26-18 da det gjenstod ti minutter.

Juniorjentene klarte ikke å ta igjen Tsjekkerne etter deres forrykende første omgang, og måtte dermed se seg slått 23-31.

Constance Hedenstad
Constance Hedenstad ble kåret til banens beste mot Tsjekkia.

Norge ender dermed som nummer 2 i mellomspillet, og skal spille om 9.-12. plass. Juniorjentene møter Tyskland til første plasseringskamp fredag 14. juli klokken 16:30. Kampen kan du se på Direktesport.no.

Norge – Tsjekkia 23-31 (8-18)