Juniorjentene kunne juble etter seier mot Nord-Makedonia.

Norsk seier i første mellomspillkamp

Juniorjentene storspilte etter pause, og sikret 29-23-seier mot Nord-Makedonia i EM.

Tirsdag ble mellomspillet kastet i gang, hvor Norge møter Nord-Makedonia og Tsjekkia etter å ha blitt nummer tre i gruppe C. Tirsdag var det førstnevnte som stod for tur, som kom fra tre av tre tap i gruppespillet.

Det var Nord-Makedonia som kom best i gang i dagens kamp, men lagene var relativt jevnspilte i åpningsminuttene. Nord-Makedonerne hadde en knapp ledelse da klokken bikket ti spilte minutter. Stillingen var da 5-4.

Lagene fortsatte å følge hverandre tett de neste minuttene, men Nord-Makedonia hadde et lite overtak. Vilde Amalie Klaussen var sentral i første omgang, og vartet opp med flere gode redninger. Ti minutter før pause var stillingen 8-6.

De norske kantspillerne var gode fremover, mens Klaussen fortsatte å herje i det norske buret. Den norske målvakten endte på hele 47 i redningsprosent i første omgang, og var bidragsytende til at Juniorjentene hang godt med. Nord-Makedonia var dog fortsatt i føringen til pause, på stillingen 11-9.

Norge føk ut av startblokkene etter hvilen, og utlignet raskt til 12-12 før de kort tid etter gikk opp i ledelsen for første gang i kampen. Norge overtok initiativet, og kunne øke ledelsen ytterligere de neste minuttene. 17-13-ledelse var et faktum etter 40 minutter, og Nord-Makedonia så seg nødt til å ta en time-out.

Norge fortsatte storspillet, og satte ballen hyppig bak den Nord-Makedonske målvakten. Pia Grønstad var sikker fra høyre kant, og hadde satt 6 av 6 mål da det gjenstod ti minutter av kampen. Stillingen var da 24-16.

Nord-Makedonia klarte å hente inn noe av den norske ledelsen, men de norske jentene hadde god kontroll og dro seieren i land til slutt. Kampen endte 29-23 i Norges favør.

Pia Grønstad
Pia Grønstad storspilte i andre omgang, og ble fortjent kåret til Norges beste spiller i seieren mot Nord-Makedonia.

I morgen klokken 14:15 er det Tsjekkia som står for tur i den siste kampen i mellomspillet. Kampen kan du se på Direktesport.no.

Nord-Makedonia – Norge 29-23 (11-9)